Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ANTIGOLD "ΠΟΙΗΣΗ" ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!


Η γνωστή εμμονή και εμπάθεια της δημοτικής αρχής με τα μεταλλεία δεν άφησε απρόσβλητη ούτε την εκδήλωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων προς τιμήν του Μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη για τα 2.400 χρόνια από την γέννηση του.

Τι έκαναν ακριβώς; Μέσα στο καλλιτεχνικό - πολιτιστικό πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει έκριναν σκόπιμο να διαβαστεί και ένα ποίημα με στίχους και περιεχόμενο ενάντια την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές...!!!

Μια ενέργεια καθαρά προπαγανδιστική και χωρίς κανένα λόγο και αφορμή.


Είναι απόλυτα κατανοητή και σεβαστή, ως ένα βαθμό, η προσπάθεια στελεχών της δημοτικής αρχής να εισέλθουν σε δρόμους υψηλής πολιτιστικής και αισθητικής αξίας, ωστόσο αυτή η προσδοκία δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες επιλογές σε εκδήλωση που υποτίθεται ότι είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στον Αριστοτέλη.

Οι Σκουριές και ειδικότερα οι "#Skouries" πάντα θα θυμίζουν σ΄όλους μας ενέργειες και πράξεις που απέχουν έτη φωτός από τον πολιτισμό και από την Αριστοτελική σκέψη.

Παράλληλα, η υποκουλτούρα που αντιπροσωπεύουν οι "#Skouries" υποβιβάζουν και την αξία του αρχαιολογικού χώρου των Σταγείρων, εκεί μάλιστα που υποτίθεται ότι αναζητείται  μετά από 20 χρόνια ανεξήγητης σιγής η χάλκινη τεφροδόχο του Αριστοτέλη.

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Όχι όμως να χρησιμοποιείται μια προσωπικότητα, όπως ο Αριστοτέλης, για να κάνει το κομμάτι ή το κέφι του...



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η δημοτική αρχή είναι η μικρογραφία της εξαπάτησης του ελληνικού λαού απο την τωρινή κυβέρνηση! Ποιός Αριστοτέλης;; Κοροιδεύουν αλλα Μας αξίζει όμως ας μην παραπονιόμαστε. Να τελειώσουν τετραετία και οι μεν και οι δε. Να νιώσουμε την ντροπή και την ενοχή που μας αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι κάτοικοι της Ολυμπιάδας ήταν στην εκδήλωση θα έπρεπε να φύγουν μετά από τέτοια προσβολή μέσα στα μούτρα τους. Υπάρχει φιλότιμο;

Ανώνυμος είπε...

Χθεσινοί μούτσοι σημερινοί καπετανέοι...

Ανώνυμος είπε...

Ίσως δεν το γνωρίζετε αλλά πρέπει να το μάθετε. Η TVX ήθελε να χρηματοδοτήσει την ανασκαφή στα Αρχαία Στάγειρα για να βρεθεί ο τάφος του Αριστοτέλη, δηλαδή η χάλκινη υδρία με την τέφρα του και ο αρχαιολόγος Σισμανίδης το είχε αρνηθεί.
Γιατί; Ας τον ρωτήσει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω σε ολα αυτα που λετε αγαπητοι φιλοι κ εχετε ΧΙΛΙΑ ΔΙΚΙΑ. Να σας ρωτησω ομως: γιατι τους ανεχομαστε; Γιατι δεν κανουμε δυναμικες κινητοποιησεις-διαμαρτυριες για να σταματησουν να μας προσβαλουν απο τη μια κ να διεκδικησουμε ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ την εργασια μας απο την αλλη; Γιατι το μονο που κανουμε απο το κλεισιμο των σκουριων αρχες της ανοιξης ειναι να καθομαστε κ να περιμενουμε ποτε θα δεησει η κυβερνηση να σταματησει να εμποδιζει το εργο; Δε βλεπουμε οτι μας δουλευουν ψιλο γαζι; Μας δινουν μια αδεια κ μας βγαζουν αλλα δυο προβληματα. Κοινως, ενα βημα μπρος κ δυο πισω. Κ οσο εμεις δεν αντιδραμε, ερχομαι κ αναρωτιεμαι: μηπως βρισκουν κ τα κανουν;