Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΔΙΕΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Σε διετή εργασιακή ειρήνη για τα έτη 2016 και 2017 συμφώνησαν η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» και τα δύο επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

H σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει μεταξύ άλλων τη διατήρηση των αποδοχών τους στο επίπεδο της 31ης Δεκεμβρίου του 2015, αλλά και τις αυτόματες μισθολογικές αυξήσεις, λόγω ωριμάνσεων.


Τη σύμβαση υπέγραψαν το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων των εταιρειών Άκτωρ ΑΤΕ – Ελληνικός Χρυσός «Αγία Βαρβάρα» και το Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής ύστερα από σχετικές διαπραγματεύσεις.

Πέραν των όσων ήδη αναφέρθηκαν, η σύμβαση προβλέπει ακόμη επιδόματα γάμου, ειδικών συνθηκών και προϋπηρεσίας, ενώ καθιερώνονται έξι πρόσθετες αργίες, πέραν των επίσημων εξαιρέσιμων εορτών–αργιών. 

Συμφωνήθηκε τέλος ότι όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης λόγω γήρατος θα λαμβάνουν το 100% της δικαιούμενης αποζημίωσης σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», ο κατώτατος μεικτός μηνιαίος μισθός ανειδίκευτου εργάτη για όσους εργάζονται στην επιφάνεια ανέρχεται σε 999 ευρώ, ενώ ο αντίστοιχος για όσους εργάζονται σε υπόγειες εργασίες ανέρχεται σε 1.215 ευρώ.

«Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναγκάστηκε λόγω της μη έγκαιρης έκδοσης αδειών "ρουτίνας" να αναστείλει τις εργασίες της στο έργο των Σκουριών, εντούτοις ενισχύει έμπρακτα με τη στάση της τις προσπάθειες για εργασιακή ειρήνη με το ανθρώπινο δυναμικό της» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο, καταβάλλονται προσπάθειες για τη σύντομη και αποτελεσματική επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.

* Απάντηση προς ολους τους συκοφάντες και ψεύτες antigold

** Παρεπιπτόντως η συλλογική σύμβασης εργασίας των μεταλλωρύχων ειναι +35% απο την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας του κράτους.



Πηγή ανάρτησης: facebook.com/metallorixoi

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υποφέρουν ΣΥΡΙΖΑ και αντιγκολντ με τέτοιες ανακοινώσεις. Μην τα βγάζετε προς τα έξω!

Ανώνυμος είπε...

Νε ρε παιδια μην τα βγαζετε προς τα εξω τα διαβαζουν και δεν μπορουν να κοιμηθουν το βραδυ