Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ...


Από τότε που ο Γιώργος Ζουμπάς  σε μια πολιτιστικού ενδιαφέροντος (!!!?) συγκέντρωση στα Ν. Ρόδα, επιχείρησε να αναδείξει ως μοναδικό πρόβλημα του δήμου τα μεταλλεία λέγοντας χαρακτηριστικά πως: "αποδείξαμε (ως δήμος) ότι μπορούμε χωρίς τα μεταλλεία" η ίδια η καθημερινότητα ήρθε να τον διαψεύσει και να του υπενθυμίσει πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα από τα μεταλλεία.

Αρχικά, και σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας διέψευσε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Αριστοτέλη με ανοιχτή επιστολή του ο κοινοτάρχης Στρατονίκης, ο οποίος έκανε καταγγελίες για ένα ολόκληρο "βουνό" προβλήματα, στα οποία ο δήμος αδυνατεί να δώσει υπαρκτές ή εφαρμόσιμες λύσεις. Μόνο θεωρίες, ευχολόγια, κινδυνολόγια ή ανησυχολόγια...

Έπειτα ήρθε ο ίδιος ο Γιώργος Ζουμπάς να μας "αποκαλύψει" σε ραδιοφωνική συνέντευξη του, ότι έχουμε σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της υγείας. Ιδίως σ' ότι αφορά τα ασθενοφόρα, αναφέροντας και δυο περιστατικά, όπου συνδημότες είδαν και έπαθαν μέχρι να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για την παροχή ιατρικής φροντίδας και βοήθειας.

Βεβαίως, αυτοκριτική από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου δεν ακούσαμε για πολλοστή φορά. Που να περάσει από το μυαλό του, πόσα απ' αυτά τα τρέχοντα προβλήματα θα είχαν επιλυθεί ή θα βρίσκονταν σε τροχιά επίλυσης, αν δεν ασχολούνταν αποκλειστικά, άμεσα και έμμεσα με το πως θα μπει λουκέτο στα μεταλλεία, οδηγώντας παραπάνω από 2.000 συνδημότες του στη φτώχεια.

Την "αποκάλυψη" του Γ. Ζουμπά για τις ελλείψεις του δήμου στον τομέα της υγείας σχολίασαν και οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας στη σελίδα τους στο facebook: 

"και τι κάνετε γι αυτό δήμαρχε [εκ περιτροπής]??? το μόνο που κάνετε είναι να περιφέρεστε από υπουργείο σε υπουργείο σε υπηρεσίες στη Αθήνα και γύρο-γύρο από τα παρεμφερή χωριά σου, και ούτε λόγος για την υγεία των δημοτών, και να παίζεις την ίδια κασέτα, για να χάσουμε εμείς και να μας κλέψεις τον επιούσιο που τόσο δύσκολα και με ποσό ιδρώτα το βγάζουμε."

Από την πλευρά μας, θα επισημάνουμε ότι ο δήμαρχος Δεσκάτης, που έφερε το σοβαρότατο ζήτημα ξανά στο προσκήνιο για να ακολουθήσουν επικοινωνιακά και άλλοι ομόλογοι του, αναγκάστηκε να οδηγήσει μόνος του το ασθενοφόρο μέχρι το νοσοκομείο για να σώσει τη ζωή νεαρού συνδημότη του, που είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Ζουμπάς έχει επιλέξει να οδηγήσει ένα όχημα με κατεύθυνση την δυστυχία και την απόγνωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη και ειδικότερα των Μαδεμοχωρίων. 

Ας το ξανασκεφτεί. Τα μεταλλεία δεν είναι το πρόβλημα της περιοχής. Το έκαναν "πρόβλημα". Τα ουσιαστικά προβλήματα είναι αυτά που αποκαλύπτονται κάθε μέρα και κάθε στιγμή. Δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι δημοσιοποιήσεις. Χρειάζονται προτάσεις, κινήσεις, συνέργειες και συνθέσεις απόψεων και ιδεών.

Η εμμονή με τα μεταλλεία μπορεί να χαροποιεί "το συντονιστικό της Ιερισσού". Σίγουρα όχι τους χιλιάδες κατοίκους του Δήμου, που όχι μόνο δεν βλέπουν ενότητα να έρχεται, αλλά αμφιβάλλουν σοβαρά αν θα δούν τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή μέχρι το τέλος της θητείας της να πράττει τα αυτονόητα προς όφελος του συνόλου και όχι μόνο μιας ομάδας ανθρώπων.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα του δωσει λεφτα ο τολακος και θα παρει καινουργια ασθενοφορα ομως μ,ονο για τον Δημο Ακάνθουκαι περα

Ανώνυμος είπε...

Στο πηδάλιο του δήμου βρίσκεται ένα κομματικό στέλεχος με σκληρή ιδεολογική γραμμή. Τέτοιου είδους πρόσωπα δεν είναι σε θέση να ασχοληθούν σοβαρά με το λαό και τα προβλήματα του. Γι' αυτούς πρόβλημα είναι για παράδειγμα ή μη τήρηση της ιδεολογικής γραμμής και η παρέκκλιση απ΄αυτήν. Την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας δεν είναι σε θέση να τη διαχειριστούν γιατί δεν τους αφορά. Αυτοί είναι ινστρούχτορες. Είναι σε άλλο επίπεδο. Ο λαουτζίκος θα βρεί τη λύση...Μόνος του.