Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΖΗΤΑΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΩΓΜΑΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Αίτημα κινητοποίησης των εξειδικευμένων και ανεξάρτητων Επιστημονικών Φορέων της Πολιτείας (ΙΓΜΕ, ΥΑΣΒΕ) απέστειλε ο Δήμος Αριστοτέλη με την από 10-08-2016 επιστολή του προς το Υπουργείο Ενέργειας, σε συνέχεια της Κοινής σύσκεψης όλων τους εμπλεκόμενων φορέων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος, την Παρασκευή 22-07-2016, με θέμα το φαινόμενο των ρωγματώσεων στον οικισμό Στρατονίκης.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την κρισιμότητα του φαινομένου, όσο και την αναγκαιότητα να αναληφθούν ταυτόχρονα άμεσες και μακροπρόθεσμες δράσεις, ο Δήμος Αριστοτέλη αιτήθηκε την συνδρομή των ανωτέρω Υπηρεσιών και του Υπουργείου, ούτως ώστε:
  • α) να ολοκληρωθεί η έρευνα τους για την διακρίβωση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου των ρωγματώσεων στον οικισμό, 
  • β) να προχωρήσουν σε επίσημη και διαπιστευμένη καταγραφή των ζημιών που έχουν επέλθει σε ιδιωτικές περιουσίες, δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους της Στρατονίκης, διασφαλίζοντας και τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους για την εργασία αυτή.
Για την κατάθεση του αιτήματος ενημερώθηκαν γραπτά το Τοπικό Συμβούλιο του οικισμού, αλλά και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή στο έργο των εξειδικευμένων Φορέων, αλλά και να ανταποκριθούν σε πιθανές ερωτήσεις κοινού και ενδιαφερόμενων δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κοινή Σύσκεψη έγινε -για πρώτη φορά- από όλους τους παρισταμένους η διαπίστωση ότι το φαινόμενο των ρωγματώσεων σε κτίρια, οδικό δίκτυο και κοινόχρηστους χώρους του οικισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα φαίνεται να επιδεινώνεται, ενώ υπήρξε και  συμφωνία για το ότι είναι αναγκαία η σε βάθος διερεύνηση των γενεσιουργών αιτιών του φαινομένου.

Η Δημοτική Αρχή, πιστή στη δέσμευσή της για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αλλά και εξεύρεσης ουσιωδών και αποτελεσματικών λύσεων στα αιτήματα των κατοίκων της  Στρατονίκης, και έχοντας αφουγκραστεί την ανησυχία της Τοπικής Κοινωνίας θα συνεχίσει να αναζητά τεκμηριωμένες λύσεις και παρεμβάσεις από την Πολιτεία, τους ανεξάρτητους εξειδικευμένους Επιστημονικούς Φορείς, και όποιον άλλο Φορέα απαιτηθεί, μέχρις ότου υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των χώρων και του προβλήματος στον οικισμό.

Την σχετική επιστολή του Δήμου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη

Αναδημοσίευση από dimosaristoteli

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: O Δήμος έστειλε τη σχετική επιστολή αίτησης για βοήθεια προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης στις 10 Αυγούστου. 

Την δημοσίευσε χθές στο επίσημο ιστολόγιο του. Μετά από 20 μέρες δηλαδή. Γιατί μια τόσο σημαντική ενέργεια δημοσιοποιήθηκε με τόση καθυστέρηση; Μήπως την ξέχασαν γιατί δεν περιείχε όρους επικοινωνίας, αλλά ουσίας;

Επίσης, σ' αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση από την πολιτεία προς το δήμο; Ουδείς ανταποκρίθηκε; Ή το διάστημα των 20 μερών με την αργία του δεκαπεντάυγουστου ενδιάμεσα είναι ένα πολύ μικρό διάστημα για να δοθεί απάντηση από το δημόσιο προς το δημόσιο;

Τέλος, αυτή την ενέργεια γιατί δεν την έκανε ο Δήμος από πέρσι; Γιατί επιχειρήθηκε αρχικά να λυθεί το ζήτημα της Στρατονίκης με επικοινωνιακή τακτική, όπερ μεθερμηνευόμενον, με ρητορική και κατηγορίες εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, χωρίς να υπάρχει κανένα βάσιμο επιστημονικό συμπέρασμα;

Ας πούμε κάλλιο αργά παρά ποτέ και ας μείνουμε εδώ προς το παρόν...  

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είχε προηγηθεί ο σεισμός φονιάς στην Ιταλία δεν θα δημοσίευαν ποτέ την επιστολή αυτή. Το έκαναν για να είναι επικοινωνιακά καλυμένοι. Αυτή η δημοτική διοίκηση μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει.