Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ...


Το παιδί ενός μεταλλωρύχου από την Τουρκία με έμφυτο ταλέντο στη ζωγραφική έφτιαξε μια ομολογουμένως καταπληκτική ζωγραφιά για την εργασία του πατέρα του.

Μια ζωγραφιά που απεικονίζει ένα μεταλλωρύχο εν ώρα εργασίας να έχει αναμμένο το φακό στο κράνος του και με το φως που εκπέμπει ο φακός να φωτίζεται το σπίτι στο οποίο η σύζυγος ασχολείται με το νοικοκυριό της.


Την ίδια στιγμή, το παιδί κάθεται στο τραπέζι και τρώει το φαγητό, που ετοίμασε η μητέρα του.  Προφανώς και ο πατέρας λείπει από το σπίτι γιατί εργάζεται στο μεταλλείο.

Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για ένα μικρό έργο τέχνης, με το οποίο ο γιός του μεταλλωρύχου επιχειρεί να δείξει την ευγνωμοσύνη που νιώθει στον πατέρα του για το επίπεδο διαβίωσης που προσφέρει στην οικογένεια του με την εργασία του, όπως αναφέρει και στο σχόλιο που έγινε από τον ίδιο τον πατέρα βγάζοντας την ζωγραφιά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Είναι βέβαιο ότι ανάλογα συναισθήματα νιώθουν όλα τα παιδιά του κόσμου, που οι γονείς τους έχουν δουλειά σε τόσο δύσκολους όσο και περίεργους καιρούς. 

Ένα λόγο παραπάνω τα παιδιά των μεταλλωρύχων, που ναι μεν νιώθουν ευγνωμοσύνη για το ψωμί που φέρνει σπίτι ο πατέρα τους, αλλά και περηφάνια ταυτόχρονα, καθώς αυτή η εργασία είναι μια από τις δυσκολότερες, αν όχι η πιο δύσκολη.

Είμαστε σίγουροι πως αυτή η ζωγραφιά θα δώσει το ερέθισμα να δούμε ανάλογες ζωγραφιές και από παιδιά μεταλλωρύχων από τα Μαδεμοχώρια της ΒΑ Χαλκιδικής.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δακρύζω από συγκίνηση για αυτό το αριστούργημα του γιού του Τούρκου μεταλλωρύχου. Μπράβο στο παιδί και στους γονείς του για την ανατροφή που του δίνουν. Έτσι μεγάλωναν κάποτε και τα παιδιά στην Ελλάδα. Αλλάξαμε πολύ. Και οι εμείς σαν γονείς και τα παιδιά μας. Τα βλέπουμε όλα με μια ελαφρότητα. Δεν έχουμε παλμό πιά. Δεν χαιρόμαστε γι' αυτά που έχουμε. Θέλουμε και άλλα!