Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"


Διαβάσαμε στο http://thrakinet.tv/, πως ο αρχαιολόγος με καταγωγή από τον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης, Κώστας Σισμανίδης εξέφρασε το παράπονό του για την “απαξίωση” από την Κυβέρνηση της σημαντικότατης ανακάλυψης του τάφου του Αριστοτέλη στα Στάγειρα. 

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ενώ σε όλο τον κόσμο γίνεται χαμός, στην Ελλάδα, για άγνωστο λόγο η Κυβέρνηση κωφεύει».

Να θυμηθούμε πως τα ευρήματα από την εικοσαετή ανασκαφική έρευνα ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε εκατοντάδες κορυφαίους αριστοτελιστές της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, στο πλαίσιο παγκόσμιου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε γύρω από τον φιλόσοφο.

Ο Κώστας Σισμανίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει ουδεμία αμφισβήτηση για το εάν όντως πρόκειται για τον τάφο του μεγάλου φιλοσόφου. «Πρόκειται για μία ιστορική ανακάλυψη, αλλά στην Ελλάδα κάνουν σα να μη συνέβη τίποτα», πρόσθεσε.

Να θυμίσουμε κι εμείς στον κο Σισμανίδη πως η πρώτη αντίδραση πολλών «υποστηρικτών» του στην περιοχή ήταν να συνδυαστεί η ανάδειξη του ευρήματος με εμπόδια για την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας λόγω «εγγύτητας της θέσης»!!! 

Όταν είδαν πως δεν έβγαζε σε τίποτα αυτή η τακτική, σταμάτησαν και οι φωνές που εκθείαζαν το εύρημα και συνηγορούσαν υπέρ της ανάδειξής του… 

Με άλλα λόγια, ποσώς ενδιαφερόντουσαν για την σημαντικότητα ή όχι της ανακάλυψης, απλά είδαν άλλη μια ευκαιρία να βάλλουν προσκόμματα στην επένδυση.

Σημειωτέον, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, θα τιμήσει τον Κώστα Σισμανίδη, για το έργο του και την προσφορά του στον πολιτισμό της χώρας, απονέμοντας του το Μετάλλιο Ά Τιμής. 

Αναδημοσίευση από ellinikoschrysos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τελικά ο τάφος του Αριστοτέλη; Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι θα γίνονταν νέες ανασκαφές για την ανεύρεση της τεφροδόχου του. Έχει λυθεί αυτό το ζήτημα; Αν έχει λυθεί τότε μιλάμε για τεραστίας σημασίας ανακάλυψη, παρά τις ξεπερασμένες antigold πεποιθήσεις του Κώστα Σισμανίδη.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι χρησιμοποιήθηκε ο Αριστοτέλης είναι βέβαιο για τις antigold σκοπιμότητες. Τον αρχαιολόγο δεν νομίζω να τον ενδιαφέρει τόσο αν είναι κομμάτι αυτού του ζητήματος. Είναι εντός του antigold κλίματος. Ντόρο θέλει να κάνει γύρω από το όνομα του. Ο Αριστοτέλης προσφέρεται.