Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ"



Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο προεδρικό διάταγμα για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας και κατ' επέκταση και της Χαλκιδικής, ο δήμος Αριστοτέλη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: 

"Ανάμικτα συναισθήματα προκάλεσε στο Δήμο Αριστοτέλη το ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ, που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σχετικά με τα όσα προβλέπονται για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στα όρια του Δήμου μας.


Αρχικά υπήρξε ικανοποίηση για θετική έκβαση ενός πάγιου αιτήματος της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, που ήταν η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη λόγω της αντίδρασης των κατοίκων της Ιερισσού στην εξόρυξη χρυσού. 

Όμως γρήγορα αυτή την ικανοποίηση διαδέχτηκε η δυσάρεστη έκπληξη, όταν διαπιστώσαμε ότι στο εν λόγω Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προτείνεται η υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας - ιστορικής έδρας του Δήμου Αριστοτέλη – σε Αστυνομικό Σταθμό. 

Κι αυτό, τη στιγμή που όπως διαπιστώνουμε, στο ίδιο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος προτείνεται η λειτουργία δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων σε δήμους οι οποίοι παρουσιάζουν σαφώς λιγότερες και μικρότερες δυσκολίες αστυνόμευσης και έγκαιρης ανταπόκρισης των αστυνομικών σε περίπτωση ανάγκης.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ «Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», που έδωσε στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Δήμος Αριστοτέλη δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή και δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης. 

Δεν λαμβάνεται υπόψη η γεωμορφολογία της περιοχής, η κατάσταση του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα του ορεινού τμήματός του, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη χειμερινή περίοδο με τις πολλές και έντονες χιονοπτώσεις, αλλά και οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων και διαμερισμάτων. 

Όλες αυτές οι παράμετροι δικαιολογούν πλήρως την λειτουργία δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων στον δήμο μας. Το Αστυνομικό Τμήμα της Ιερισσού, έδρας του Δήμου και επίκεντρο όλης της Παραλιακής και Τουριστικής ζώνης αλλά και της πύλης του Αγίου Όρους με τις χιλιάδες των επισκεπτών, και το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, για τον ορεινό και δυσπρόσιτο ορεινό όγκο του Δήμου.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Αριστοτέλη θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία των δύο (2) Αστυνομικών Τμημάτων, Ιερισσού και Αρναίας, για να απολαμβάνουν οι δημότες και επισκέπτες της περιοχής αίσθημα ηρεμίας και ασφάλειας."

Γραφείο Επικοινωνίας & Δ. Σχέσεων
Δήμου Αριστοτέλη

Αναδημοσίευση από dimosaristoteli

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Αρχικά υπήρξε ικανοποίηση για θετική έκβαση ενός πάγιου αιτήματος της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών, που ήταν η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη λόγω της αντίδρασης των κατοίκων της Ιερισσού στην εξόρυξη χρυσού."

ΜΠάμ κάνει ότι δεν θέλουν να ανοίξει ξανά το τμήμα. Το ζητάνε μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα προσχήματα. Θα το ξανακλείσουν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ANTIGOLD φύγουν από την εξουσία της κεντρικής και της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Ανώνυμος είπε...

θΈΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Την αστυνομία την ρωτησανε αν θέλει να ξαναπάει στην Ιερισσό;