Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΤΗΣ ΤΙΤΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται συντριπτικό ποσοστό των διαθεσίμων του ομίλου Τιτάν προκειμένου ο ελληνικός όμιλος να προστατευτεί από το ρίσκο που εμπεριέχει η ελληνική οικονομία.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι όπως αναφέρει στις οικονομικές της καταστάσεις η ίδια η εταιρία «στις 30 Ιουνίου το σύνολο σχεδόν της ρευστότητας του ομίλου και οι συμβάσεις χρηματοοικονομικών παραγώγων είχαν αντισυμβαλλόμενα ιδρύματα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης».

Με δεδομένο ότι ο όμιλος διαθέτει ρευστότητα ύψους 274 εκ Ευρώ, καθίσταται σαφές ότι ελάχιστα εξ αυτών των κεφαλαίων βρίσκονται στην Ελλάδα, ενώ είναι αμφίβολο αν και 39 εκ Ευρώ που διαθέτει σε μετρητά η μητρική βρίσκονται εν συνόλω σε ελληνικές των οποίων η πιστοληπτική διαβάθμιση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πάντως χαμηλότερα της Τιτάν η οποία λόγω της ισχυρής ρευστότητάς της έχει διαβάθμιση ΒΒ από τον οίκο S&P.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία και για τη χρηματοδότησή της προσφεύγει στις διεθνείς τράπεζες πράγμα που συνέβη και τον Ιούνιο με την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου του οποίου το επιτόκιο είναι μόλις 3,5%.

Η υψηλή ρευστότητα και παρά το γεγονός ότι τα κέρδη μειώθηκαν σημαντικά λόγω συναλλαγματικών διαφορών (ο τζίρος αυξήθηκε) φαίνεται ότι επιτρέπει στη διοίκηση της εταιρίας να αυξήσει θεαματικά τις αμοιβές της.

Ειδικότερα οι αμοιβές διοίκησης στο εξάμηνο του 2016 εκτινάχθηκαν στα 2,9 εκ. Ευρώ από 1,9 εκ. Ευρώ πέρυσι.

Πέραν αυτού διατέθηκαν σε 10 διοικητικά στελέχη 66.365 ίδιες μετοχές που είχε αποκτήσει η Τιτάν μέσω του Χρηματιστηρίου.

Η τιμή διάθεση ήταν με 4 Ευρώ η κάθε μετοχή γεγονός που οδηγεί σε τεράστιες υπεραξίες αυτούς που απέκτησαν τις μετοχές καθώς η τιμή στο ΧΑ είναι περίπου πενταπλάσια.

Δηλαδή τα 10 διοικητικά στελέχη αποκομίζουν υπεραξία άνω του 1 εκ. Ευρώ.

Αναδημοσίευση από bankingnews

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δεν θα βρεθεί ένα antigold σαΐνι να πει πως "μ΄ αυτόν τον τρόπο φοροδιαφεύγει η εταιρεία Τιτάν μέσω τριγωνικών συναλλαγών;"

Έτσι για να ευθυμήσουμε λίγο με τους εξυπνάκηδες και μοναδικούς έχοντες και κατέχοντες φορολογική συνείδηση σ' αυτή τη χώρα. Ναι τους... οικολόγους και δη τους "antigold". 

Τίποτα πιο έντιμο και ηθικό σ' αυτή τη χώρα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διώχνει τις επιχειρήσεις της, την μία πίσω από την άλλη.

Οι ΜΚΟ να είναι καλά και τα στελέχη τους με γεμάτες τσέπες για ακτιβισμό, κουλτούρα και περιοδείες.

Όλοι οι άλλοι να φύγουν... Να πάνε αλλού!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη να ανοίξει στην Ιερισσό το γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων, που κάποτε ρώτησε η Ιγγλέζη τον Αλέξιάδη τάχα μου πότε έχει σκοπό η κυβέρνηση να κάνει.
Μάλλον περιμένουν πρώτα να ξανανοίξει το αστυνομικό τμήμα. Γι' αυτό όμως το θέμα η Ιγγλέζη ερώτηση δεν κάνει στον Τόσκα.
Που να κάνεις τέτοια ερώτηση αμα δεν έχεις πάρει άδεια από την συλλογικότητα του "συντονιστικού της Ιερισσού";