Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΜΠΑΛΤΑΣ: "ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Το υπουργείο Πολιτισμού πιστεύει ότι μπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά, και για αμοιβαίο όφελος, οι επενδύσεις και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, ανέφερε από την Κρήτη ο υπουργός Πολιτισμού Αρ.Μπαλτάς αναφερόμενος στην κήρυξη αρχαιολογικού χώρου στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, γεγονός που μπορεί να φέρει καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου.

«Η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει κανονικά. Υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα με την αντιπολίτευση. Είναι σαν να μην ξέρει σε ποια χώρα βρίσκεται και να μην γνωρίζει τους νόμους βάσει των οποίων κινούνται τα ζητήματα που αφορούν σε επενδύσεις σε συνάρτηση με την πολιτιστική κληρονομιά. Επιλέγει να κάνει θόρυβο χωρίς λόγο» ανέφερε ο ίδιος.


Επισήμανε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού πιστεύει ότι μπορεί να συνυπάρξουν αρμονικά, και για αμοιβαίο όφελος, οι επενδύσεις και η πολιτιστική κληρονομιά του τόπου» και ότι «η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στην περιοχή του Ελληνικού, και έξω από τα όρια του οικοπέδου του Ελληνικού, είναι νομική υποχρέωση εν γνώσει των επενδυτών».

«Μια τέτοια κήρυξη δεν επηρεάζει σε τίποτα την επένδυση. Το κέντρο της Αθήνας αποτελεί κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο και αυτό δεν έχει σταματήσει ούτε την οικοδομική δραστηριότητα ούτε τη ζωή της πόλης. 

Το μόνο που συνεπάγεται η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου είναι μια θεσμική γνωστοποίηση ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες, συνεπώς πρέπει να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία όλων των έργων που εκτελούνται εντός της περιοχής που οριοθετείται. 

Τα θέματα αυτά είναι γνωστά και στους επενδυτές, είμαστε σε συνεννόηση μαζί τους. Οι επενδυτές επιθυμούν σταθερό νομικό πλαίσιο για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια. Ο θόρυβος είναι αντιπολιτευτικός και δεν στηρίζεται πουθενά» κατέληξε ο κ. Μπαλτάς.

Αναδημοσίευση από news.in.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Την δήλωση αυτή ο υπουργός την έκανε για το Ελληνικό. Οι Σκουριές είναι άλλη "πίστα"...

Ίσως θα πρέπει να επιδείξουμε μια σχετική υπομονή, μέχρις ότου η αρχαιολογική σκαπάνη φέρει στο φως το σκελετό του πρώτου αρχέγονου antigold ακτιβιστή ή τα εφόδια που έφερε μαζί του στις τότε κινητοποιήσεις. 

Περίπου όμοια, μ' αυτά που χρησιμοποιούν οι σύγχρονοι πολέμιοι της μεταλλευτικής στις μέχρι τώρα πορείες τους στον αρχαιολογικό - δασικό χώρο κατ' αυτούς...

Μια αρχαία μολότοφ σαν τις... νέες των φώτο αναζητούν antigold επιστήμονες για να κηρυχθεί αυτομάτως αρχαιολογικός χώρος το μεταλλείο των Σκουριών 

Αυτομάτως ο... αγώνας θα αποκτήσει και αρχαιολογική αξία!