Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΑΡΤΟΘΕΑΜΑΤΑ ΚΑΙ "ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΓΩΝΑ" #SKOURIES


Εντυπωσιακός είναι ο τιμοκατάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας από το metalleiachalkidikis και αφορά την οικονομική ενίσχυση ενός ντοκιμαντέρ κατά της μεταλλευτικής εξόρυξης στη ΒΑ Χαλκιδική.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια Γαλλο- Ελληνική σύμπραξη και αφού ολοκληρωθεί η προβολή του θα γίνει στο Παρίσι. Όποιος συμβάλει οικονομικά λοιπόν σ' αυτή την παραγωγή, ανάλογα με το ποσό που θα δώσει θα έχει και τις παρακάτω παροχές:


"Με δωρεά από 50 ευρώ και πάνω στηρίζετε το κίνημα "SOS Χαλκιδική" και κερδίζετε μία μπλούζα του κινήματος! Τα έσοδα από τις μπλούζες "SOS Χαλκιδική" θα πάνε για την οικονομική στήριξη των 450 διωκόμενων μελών του κινήματος.

Πώς μπορείτε να στηρίξετε αυτό το ντοκιμαντέρ;

με 10€ το όνομά σας θα μπει στους τίτλους τέλους.

με 25€ μπορείτε να δείτε την ταινία από το σπίτι σας + το όνομά σας στους τίτλους τέλους.

με 50€ παίρνετε μία μπλούζα του κινήματος "SOS Χαλκιδική" + τις προηγούμενες ανταμοιβές.

με 100€ έχετε πρόσκληση για την πρεμιέρα στο Παρίσι + μπορείτε να δείτε την ταινία από το σπίτι σας απεριόριστες φορές + τις προηγούμενες ανταμοιβές

με 500€ κερδίζετε ιδιωτική προβολή + τις προηγούμενες ανταμοιβές".

Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε ότι το μπλουζάκι "SOS" δίνεται με το υψηλότατο αντίτιμο των 50 ευρώ. Προφανώς θα κυκλοφορεί και σε μεταξωτή έκδοση για πολύ υψηλά βαλάντια! 

Με 500 ευρώ μπορείς να ζητήσεις να δεις την ταινία από το σπίτι σου, μέχρι να τη βαρεθείς!

Με μια δεύτερη σκέψη αυτό που παραξενεύει είναι το γεγονός πως δεν επιλέγεται η Ελλάδα για να προβληθεί το ντοκιμαντέρ. Γιατί;

Δεν θα μπορούσαν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για την ολοκλήρωση του έργου να μείνουν στη χώρα μας; Να δοθούν σε εργαζόμενους που ζουν στην Ελλάδα  και να μην μεταναστεύσουν στο εξωτερικό;

Το λέμε αυτό, καθώς πολλές φορές έχουμε ακούσει antigold να κόπτονται για διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία, κατά την άποψη τους, δεν τιμολογούνται όσο πρέπει, δεν φορολογούνται όσο πρέπει και δεν συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως εκείνοι την οραματίζονται και της πρέπει. 

Επιπλέον, δεν τηρείται η νομιμότητα και δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση. Μόνο εκείνοι τηρούν το νόμο και είναι συνεπείς φορολογούμενοι, λένε.

Επίσης, είναι εκείνοι που δεν εμφορούνται από ματαιοδοξία και αρτοθεαματικές λογικές και πρακτικές, γιατί είναι γεννημένοι αγωνιστές και δεν έχουν ανάγκη, λένε.

Εσείς φίλοι αναγνώστες, τι λέτε;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τους συνανθρώπους μας που από την μια στιγμή στην άλλη βρεθήκανε δεμένοι σε ένα δέντρο έτοιμοι να ψηθούν ζωντανοί και για την όποια μέχρι σήμερα αποκατάσταση της ψυχικής τους υγείας, θα ενδιαφερθεί καμία ΜΚΟ? Για τους επιχειρηματίες που είδαν τους κόπους μιας ζωής να μετατρέπονται σε καμένες λαμαρίνες, θα τους στηρίξει κανείς? Οι επίδοξοι χουβαρντάδες Γάλλοι θεατές του εν λόγω ντοκιμαντέρ, εκείνης της αποφράδας ημέρας, το γνωρίζουν αυτό?

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κάτω τα χέρια από την κουτάλα των αγωνιστών...

Ανώνυμος είπε...

Όταν θα αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατία στη χώρα θα πρέπει να να δημευτούν οι περιουσίες ολωνών τους και να δωθούν σε ιδρύματα για απόρους και αρρώστους. Μόνο έτσι θα αισθανθεί θα υπάρξει δικαιοσύνη. Στη φυλακή κανείς τους. Οχι να τους ταίζουμε και από πάνω τους χαραμοφάηδες.