Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ο ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ... 10 ΜΕΡΕΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΙ


Του Αθαν. Καρίνα Μεταλλειολόγου Μηχανικού - Γεωτεχνικού

Μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της επιστολής του κου Ζουμπά στο Υπουργείο σχετικά με τις ρωγματώσεις στην Στρατονίκη πολλοί αναρωτηθήκαμε σε τι αποσκοπούσε. 

Χωρίς πολλά λόγια . . . η λαϊκή ρήση: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει.» ταιριάζει γάντι στον ευθυνόφοβο και αναποτελεσματικό κο Ζουμπά, ο οποίος πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών του για το θέμα των ρωγματώσεων στην Στρατονίκη, στο Υπουργείο, δηλαδή στις ελληνικές καλένδες . . . διεκδικώντας δήθεν επίλυση του προβλήματος.

Η ενέργεια αυτή εκ μέρους του κου Ζουμπά μόνον ως ευθυνοφοβική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού αποποιείται την ευθύνη και την αρμοδιότητα να επιλύσει ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μερίδα των πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και επιπροσθέτως, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί απόδειξη της αναποτελεσματικότητάς του, αφού στη σχετική επιστολή που απέστειλε στο Υπουργείο δεν θέτει κανένα χρονοδιάγραμμα των απαιτούμενων ενεργειών και δεν αναδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα του θέματος.

Τι εξυπηρετεί άραγε αυτή η ενέργεια του κου Ζουμπά;

Εξυπηρετεί τους πολίτες και την επίλυση του άμεσου αυτού προβλήματος; Προφανώς όχι αφού το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι κατά καμία έννοια στις προτεραιότητες του Υπουργείου. Αρμόδιος για την επίλυση του προβλήματος είναι ο Δήμαρχος και αυτός είναι που θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

Δίνει απαντήσεις στα πολλά και εύλογα ερωτήματα των κατοίκων; Καμία απάντηση δεν δίνει και δεν προβλέπεται να δώσει εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Μακάρι να μας διαψεύσει η ζωή.

Εξυπηρετεί τον κο Ζουμπά; Ασφαλώς και τον εξυπηρετεί, αφού μεταθέτει την ευθύνη επίλυσης τους προβλήματος στο Υπουργείο και εν τω μεταξύ μπορεί να ισχυρίζεται ότι έπραξε το καλύτερο δυνατόν για το Δήμο, μιας και χωρίς κόστος θα δώσει «λύση», αδιαφορώντας όμως για το πότε θα προκύψει η εν λόγω «λύση» και για το τι μπορεί να συμβεί στο μεσοδιάστημα. 

Επιπροσθέτως, με την πάροδο του χρόνου, ευελπιστεί να επιδεινωθούν τα προβλήματα και να υπάρξουν και κάποιες αστοχίες κατοικιών ώστε να καταστήσουν την κατάσταση ανεξέλεγκτη, επ’ ωφελεία των antigold.

Εξυπηρετεί τον επενδυτή; Ασφαλώς και τον εξυπηρετεί, αφού δεν προσδιορίζονται οι γενεσιουργές αιτίες και επομένως δεν τον αγγίζουν τυχόν μέτρα περιορισμού της εκμετάλλευσης.

Συνεπώς, προς το συμφέρον ποίων έδρασε ο κος Ζουμπάς; Σίγουρα δεν έδρασε προς το συμφέρον των κατοίκων της Στρατονίκης οι οποίοι αγωνιούν και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Με τη συγκεκριμένη επιλογή του κου Ζουμπά να καταφύγει στο Υπουργείο θα περάσουν 2-3 χρόνια ακόμα άπραγα, η κατάσταση θα επιδεινώνεται και είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν ανεπανόρθωτες ζημίες, οι οποίες μπορούν να προληφθούν εάν αναληφθούν σήμερα οι κατάλληλες πρωτοβουλίες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποτελέσματος, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη συναφή ανάρτηση.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας