Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΙΟ 2016: ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ TOY ΚΟΣΜΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


Το ταξίδι της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών σε πάγκο για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016, ξεκίνησε από την πατρίδα του Αριστοτέλη.

Με παρακαταθήκη τα χρυσά μετάλλια, τα παγκόσμια ρεκόρ και τις αμέτρητες επί σειρά ετών διεθνείς διακρίσεις του Παραολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου, και τις τέσσερεις παραολυμπιακές συμμετοχές των βετεράνων Νίκου Γκουντάνη  και Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδη, που προστέθηκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή,  ξεκινά η αποστολή της ομάδας των δυνατών για την Παραολυμπιάδα του Ρίο 2016.

Την πολλά υποσχόμενη Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο συμπληρώνουν ο παλιός αθλητής του πόλο Κώστας Δήμου στα υπερβαρέα, με ένα ιστορικό μεταλλίων και ρεκόρ, ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στα 54 κιλά, με σειρά διακρίσεων και μεταλλίων εντός και εκτός Ελλάδας, πρωταθλητής Ελλάδας από το 2010 έως το 2014 και ο μικρός της παρέας κάτοχος εθνικού ρεκόρ Πασχάλης Κουλούμογλου, επίσης στα -54 κιλά. Με καθοδηγητή τον διακεκριμένο προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη.

Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών που πέρασαν από μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων για να φτάσουν στο Ρίο, και το δέσιμο της ομάδας έγινε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου η ομάδα πέρασε από επαναλαμβανόμενα προπονητικά camp, με την συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας».

Η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο ξεκίνησε από την γενέτειρα του Αριστοτέλη για να καταλήξει στο Ρίο, δηλώνοντας πιο δυνατή από ποτέ για την συμμετοχή στην παραολυμπιακή γιορτή και δίνοντας με την στάση της, το πιο τρανταχτό παράδειγμα «δύναμης ψυχής».


Αναδημοσίευση από novasports

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΑΜΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ!