Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΙΟ 2016: ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑ ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΥΝΤΑΝΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥ


Αρκετά καλή εμφάνιση, χωρίς όμως να πάρει το μετάλλιο που ζητούσε, έκανε ο Πατρινός αθλητής της Άρσης Βαρών, Νίκος Γκουντάνης, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας στο Ρίο.

Ο αθλητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών αγωνιζόμενος στα -65 κιλά σε πάγκο, κατατάχτηκε πέμπτος. Ο Νίκος Γκουντάνης σήκωσε 181 κιλά, ενώ απέτυχε στην τρίτη του προσπάθεια στα 187 κιλά, που θα τον ανέβαζαν στην 4η θέση, πάνω από τον Ιρανό Χαμζέχ Μοχαμαντί.


Πάντως, ο Πατρινός «γίγαντας», όπως είναι το παρατσούκλι του, με τα 181 κιλά που σήκωσε με την δεύτερή του προσπάθεια κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 175 κιλά από τις 25 Φεβρουαρίου 2016 στην Μαλαισία.

Η παρουσία του, έτσι, κρίνεται επιτυχημένη αν και ο ίδιος μαζί με τον προπονητή του, σίγουρα ήθελαν να επιστρέψουν με ένα μετάλλιο στην Ελλάδα, έχοντας κάνει σκληρή προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα. Ο αθλητής που πήρε την πρώτη θέση ήταν ο Νιγηριανός Πολ Κεχίντε, ο οποίος μάλιστα έκανε και παγκόσμιο ρεκόρ με 218 κιλά.

Ο ίδιος σε ανάρτηση του στο f/b ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του για να φτάσει να διεκδικεί νέες διακρίσεις στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 
"Τον Νοέμβριο του 2015 η επιθυμία μου για το όνειρο της πρόκρισης στην Παραολυμπιαδα του Ρίο ήταν άπιαστο και φάντάζε απίθανο. 

Οι σκέψεις στο μυαλό μου ήταν πολλές και οι αποφάσεις που έπρεπε να πάρω ήταν δύσκολες. 

Η αγάπη μου όμως για το άθλημα είναι τόσο μεγάλη που πήρα όλες τις δύσκολες αποφάσεις και έφτασα σήμερα εδώ κατακτώντας με μεγάλη μου τιμή την 5η θέση στην 4η κατά σειρά Παραολυμπιαδα μου.

Σε όλη αυτήν την πορεία συνέβαλε ο πιο σημαντικός παράγοντας και δεν είναι άλλος από τον προπονητή μου Dimitris Ioannidis...

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ όπως επίσης και όλους του χορηγούς τους για την σημαντική συνεισφορά τους στον δύσκολο αγώνα μας ΟΠΑΠ, αλλά ιδιαίτερα την εταιρία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ / Hellas Gold SA, η οποία τους τελευταίους μήνες μας στήριξε, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε μια εξαιρετική προετοιμασία και όλο αυτό το διάστημα τους ανθρώπους της τους αισθανόμασταν δίπλα μας.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω κάποια άτομα που στάθηκαν δίπλα μου.Πρώτα απ όλα την οικογένεια μου,την σύζυγο μου Nantia Sarigiannidou για την υπομονή και επιμονή τους σε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα για μένα.

Τους φίλους μου Yannis Freris, Makis Maragos, Thodoris Xaronis, κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Nikh Lampropoulou, Christina Kondogeorgopoulou, Corpus Gym Patras ..., George Leonidopoulos, Takis Leonidopoulos, Νικος Λεωνιδοπουλος..!!!"

Πηγή: patrasevents 


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δεν είναι αθλητές, είναι ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΕΣ!