Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΤΑΝ ΟΙ... ΧΙΛΙΑΔΕΣ ANTIGOLD ΓΙΝΟΝΤΑΙ 3 ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ #SKOURIES

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την φετινή πορεία των antigold στη ΔΕΘ

Άλλαξαν τα πράγματα. Τέτοιες μέρες, πριν 3 χρόνια το antigold συνάφι θριαμβολογούσε για τη μαζικότητα που είχαν οι πορείες, οι συγκεντρώσεις  και οι συναυλίες του εναντίον της αρχαιότερης παραγωγικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. Της μεταλλευτικής και της επένδυσης που την αναβιώνει δυναμικά.

Η ζωή όμως είναι αμείλικτη και αρκετά γρήγορα από το μαζικότερο και δυναμικότερο "κίνημα" της χώρας, (όπως υπερηφανεύονταν ότι είναι) μετεξελίχθηκε σε "3 and the koukos band" ("η μπάντα των 3 και του κούκου").

Την νέα κατάσταση τι συζητούν οι ντόπιοι antigold μεταξύ τους αναζητώντας... θεραπεία, ενώ τη σχολιάζουν και δημοσίως οι ξένοι αλληλέγγυοι τους, που άλλα διαβάζουν και άλλα βλέπουν όταν έρχονται στην Ελλάδα για να συμπράξουν σε ακτιβιστικές ενέργειες.

Δεν μας αφορούν καθόλου οι αιτίες της ραγδαίας πτώσης της δημοφιλίας του συστήματος των πολέμιων της μεταλλευτικής. 

Την τοπική κοινωνία και την χώρα μπορούν να την αφήσουν να ηρεμήσει και να προχωρήσει μπροστά;

Ή μήπως για να συμβεί αυτό, οι κυνηγοί της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης πρέπει να έχουν ρόλο και θέση στην εξουσία, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο;

Τόση ματαιοδοξία αντέχεται από... αγωνιστές;


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα του κινήματος είναι πλέον και αριθμητικό, ως προς τους εναπομείναντες ‘αγωνιστές’ για τον απλούστατο λόγο ότι μία προς μία οι θέσεις του κινήματος αποδομούνται από την ίδια την τοπική κοινωνία. Ούτε οι μέλισσες ψόφησαν ούτε η σκόνη έφθασε στον Βόλο ούτε τα νερά έγιναν κόκκινα. Η επιστημονική ενημέρωση και η καθημερινή τριβή μεταξύ εργαζομένων και παραπληροφορημένων κατοίκων απέδειξε ότι δεν αρκούν τα πυροτεχνήματα και οι έντεχνες μεθοδεύσεις για να δικαιολογήσουν τον εκφοβισμό κατά της επένδυσης. Όσο και να προσπαθούν τα επιχειρήματά τους δεν γίνονται αποδεκτά πλέον ούτε από τα ‘δικά’ τους παιδιά. Άλλωστε ο κόσμος έχει τόσα συσσωρευμένα προβλήματα που το τελευταίο που τον απασχολεί είναι οι εκάστοτε ά-στοχες αναρτήσεις των αρχέγονων και επίτιμων ειδικών καταστροφολόγων.

ΟΒΕΛΙΞ ®