Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΥΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ


Με το χρυσό του Μάμαλου στα 238κ. το χάλκινο του Μπακοχρήστου, που κατάφερε να σηκώσει στην πρώτη προσπάθεια 162 κιλά αλλά και την ένταξη στην πεντάδα των Γκουντάνη και Δήμου, η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο, επιστρέφει στην Ελλάδα, πιο δυνατή και υπερήφανη από ποτέ.

Χρυσός ο Παύλος Μάμαλος

Ο Παύλος Μάμαλος ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάνοντας νέο ρεκόρ Αγώνων, όταν σήκωσε τα 238κ. στην τρίτη του προσπάθεια στην κατηγορία των -107κ.


«Μου έλειπε από την συλλογή μου το χρυσό μετάλλιο. Είχα ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο. Ήθελα πάρα πολύ να κατακτήσω το χρυσό και είχα δουλέψει σκληρά για να το πετύχω» τόνισε ο χρυσός Παραολυμπιονίκης ενώ δηλώνοντας πανέτοιμος για το Τόκιο, στάθηκε στην μεγάλη του αγάπη που είναι η Ελλάδα: 

«Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ και την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».


Τραυματισμένος κέρδισε το χάλκινο ο Μπακοχρήστος

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος με σειρά διακρίσεων και μεταλλίων εντός και εκτός Ελλάδας, πρωταθλητής Ελλάδας από το 2010 έως το 2014, κατάφερε παρά τον τραυματισμό στο χέρι του, του να ανέβει στο βάθρο των Παραολυμπιακών του Ρίο σηκώνοντας 162 κιλά από την πρώτη του προσπάθεια.


Ενώ ο Κώστας Δήμου στα υπερβαρέα με ένα ιστορικό μεταλλίων και ρεκόρ και ο βετεράνος Νίκος Γκουντάνης κατάφεραν να μπουν στην πρώτη πεντάδα με πολύ καλές επιδόσεις. 

Την πολλά υποσχόμενη εθνική της Άρσης Βαρών σε πάγκο συμπλήρωσαν με ικανοποιητικές επιδόσεις, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, που προστέθηκε στην αποστολή την τελευταία στιγμή και ο μικρός της παρέας κάτοχος εθνικού ρεκόρ Πασχάλης Κουλούμογλου, στα -54 κιλά.

Το ταξίδι της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών σε πάγκο για τους Παραολυμπιακούς του Ρίο 2016, ξεκίνησε από την πατρίδα του Αριστοτέλη

Με καθοδηγητή τον διακεκριμένο προπονητή Δημήτρη Ιωαννίδη, το τελικό στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών που πέρασαν από μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων για να φτάσουν στο Ρίο, και το δέσιμο της ομάδας έγινε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής όπου η ομάδα πέρασε από επαναλαμβανόμενα προπονητικά camp, με την συνεργασία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, και του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού «Πύρρος Δήμας».


Η Εθνική Ομάδα Άρσης Βαρών σε πάγκο που ξεκίνησε από την γενέτειρα του Αριστοτέλη για να καταλήξει στο Ρίο, δίνοντας με την στάση της, το πιο τρανταχτό παράδειγμα «δύναμης ψυχής», είχε στο πλευρό της την Ελληνικός Χρυσός, υπερήφανο υποστηρικτή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας.


Δείτε εδώ πλάνα και δηλώσεις από την προετοιμασία της Ομάδας, τις δηλώσεις των αθλητών για την σημασία της συμμετοχής στην Παραολυμπιάδα και τα μηνύματα ζωής που δίνουν με την στάση τους:



Aναδημοσίευση από hellas-gold