Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: "ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ"


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο in.gr. αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προβληματική όσο και διφορούμενη εικόνα, που στέλνει η κυβέρνηση της χώρας στο εξωτερικό, αναφορικά με τις επενδύσεις, γεγονός που κατά τη γνώμη του, επιδρά αρνητικά στο κλείσιμο του κύκλου της ύφεσης.

Σαν παραδείγματα έδωσε τη στάση που τηρησαν τόσο ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης για την μεταλλευτική επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική, όσο και ο Υπουργός Πολιτισμού για την επένδυση ανάπλασης του αεροδρομίου του Ελληνικού στην Αθήνα σε χώρο αναψυχής.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μπουτάρης είπε τα εξής: 

Από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει τον κύκλο της ύφεσης. Πιστεύετε πως η επιδίωξη αυτή είναι εφικτή στη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙZA;

Νομίζω ότι ο Τσίπρας το έχει κατανοήσει αυτό. Για να αναφέρει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε κλίμα φιλικό προς τις επιχειρήσεις, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο κλίμα δεν υπάρχει.

Όταν, όμως, έχεις τον Σκουρλέτη για τις Σκουριές που δημιουργεί μονίμως προβλήματα για μια επένδυση που έχει περάσει τόσες φορές από το ΣτΕ, όταν μετά από 15 χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού θυμάται ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος, αναρωτιέσαι τι συμβαίνει. 

Έτσι τα μηνύματα που στέλνει η χώρα ως προς τις επενδύσεις είναι διφορούμενα.

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΏ.