Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΗ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ


Μια φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ενημερώνεται από τον πρόεδρο του Άκτωρα Δημήτρη Κούτρα για την πορεία του έργου των δίδυμων σηραγγών της Κλόκοβας στη Ριζά Ναυπακτίας στο πλαίσιο της παράδοσης τμήματος της Ιόνιας Οδού κινητοποίησε κάποια antigold τρολ στο twitter.

Ειδικότερα στο #Skouries αυτη η φωτογραφία τέθηκε στην κρίση των επισκεπτών του κοινωνικού μέσου δικτύωσης μαζί με τη φωτογραφία που δείχνει τον πρόεδρο του Άκτωρα μαζί με τους Paul Wright και Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο Διευθύνοντες Συμβούλους της Eldorado Gold και της Ελληνικός Χρυσός αντίστοιχα να προσέρχονται από κοινού στο γραφείο του υπουργού περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη τον περασμένο Γενάρη με το παρακάτω quiz:


To σχετικό antigold τιτίβισμα στο twitter

Από την πλευρά μας, δεν βλέπουμε κάποια ομοιότητα, αλλά μια μεγάλη διαφορά. 

Στην αριστερή φωτογραφία, ένας μεγάλος ξένος επένδυτης για τα Ελληνικά δεδομένα και δυο πολύπειροι Έλληνες μηχανικοί μεταλλειολόγοι προσέρχονται στο γραφείο ενός πολιτικού αξιωματούχου για να τον ενημερώσουν για το αυτονόητο. 

Την μέγιστη ωφέλεια που προσφέρει το επενδυτικό έργο στο μεταλλευτικό κοιτασματολογικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής, η επένδυση της Eldorado Gold στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού και το οποίο βρίσκεται σε μια ιδιότυπη ομηρία συντεχνιών και οικονομικών συμφερόντων.

Στην δεξιά φωτογραφία, ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για την Δυτική Ελλάδα από τον κατασκευστή του.΄Ένα έργο που εξελίσσεται, ολοκληρώνεται και προσφέρει ανάπτυξη και προοπτική, που ο Αλέξης Τσίπρας την βίωσε μιλώντας με εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής.

Μακάρι αυτή η στιγμή που αποτυπώνεται σ' αυτή την φωτογραφία να αποτελέσει ένα προμήνυμα της προβολής του άμεσου μέλλοντος αυτης της χώρας. Ένα μέλλον με θετικές εξελίξεις και προοπτικές στο οποίο θα πρωταγωνιστεί η πρόοδος, η δημουργία και η προκοπή.

Άλλωστε, το δήλωσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας προχθές κατά την παράδοση αυτού του τμήματος της Ιόνιας Οδού: "Η ανάπτυξη δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη, θέλει δουλειά".

Θα συμφωνήσουμε απολύτως μαζί του. Ευχόμαστε να το εννοεί.2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τυχαίο ότι η δεξιά φωτογραφία δείχνει ανάπτυξη και πρόοδο, ενω στην αριστερή αποτυπώνεται στασιμότητα και αμηχανία; Για σκεφτείτε το.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο λόγια. Ποιός έχει μάθει απ' αυτούς να δουλεύει. Κουλτούρα και υψηλή θεωρία μόνο. Σ΄αυτά είναι μαέστροι. Τη δουλειά ας την κάνουν οι χαζοί.