Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γ. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΘΕΤΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


Την πολιτική ευθύνη στην κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό καταλογίζει ο Γιώργος Βαγιωνάς για τον κίνδυνο της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των 25 αστυνομικών που υπηρετούν στον Α.Τ. Αρναίας, των οικογενειών και των παιδιών τους. 

Αιτία είναι κυβερνητικός σχεδιασμός για την μετάθεση των αστυνομικών από την Αρναία στο Α.Τ.Ιερισσού.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, ο Βουλευτής προειδοποιεί τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ανασυγκρότησης κ. Νίκο Τόσκα ότι αν αυτός ο σχεδιασμός προχωρήσει, τότε θα είναι ωσάν η κυβέρνηση να ρίχνει λάδι στη φωτιάς της διαίρεσης μεταξύ των τοπικών κοινωνιών Αρναίας- Ιερισσού, ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν και όσους εναντιώνονται στην λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Βουλευτής στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή «οι 25 αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Αρναίας έχουν θέσει ακόμα και την ζωή τους σε κίνδυνο ενώ βρίσκονταν εν ώρα καθήκοντος για την προάσπιση της δημόσιας τάξης στις Σκουριές. 

Γι’ αυτό και αποτελούν “κόκκινο πανί” για τους αντιδρώντες της τοπικής κοινωνίας της Ιερισσού που εναντιώνονται στα Μεταλλεία, προβαίνοντας ακόμα και σε βανδαλισμούς και καίγοντας το Α.Τ. Ιερισσού». 

Ο Βουλευτής μάλιστα προσθέτει ότι «από το μπούλινγκ αυτό δεν εξαιρούνται ούτε τα παιδιά όσων  οι γονείς τάσσονται υπέρ των Μεταλλείων. Δεν επιθυμώ να είμαι μάντης κακών. Όμως, γνωρίζοντας πολύ καλά την κοινωνική πραγματικότητα στον τόπο μου, προβλέπω ότι οι αστυνομικοί που θα μετακινηθούν από την Αρναία στην Ιερισσό κινδυνεύουν να υποστούν προπηλακισμούς, χειροδικίες, ακόμα και ξυλοδαρμούς, από διάφορους θερμοκέφαλους, σε μία κατάσταση που χαρακτηρίζεται εμπόλεμη».

Μάλιστα ο Γιώργος Βαγιωνάς, απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο Υπουργό, γνωστοποιεί την απάντηση που του είχε δώσει ο πρώην αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσακνάκης κατά την κατ᾽ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή πριν ενάμιση χρόνο, συζητώντας το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Α.Τ. Ιερισσού.

 Ο κ. Τσακνάκης είχε πει στον Βουλευτή ότι «δεν θα αφήσω τα παιδιά μου να θυσιαστούν», ως απόρροια της επικινδυνότητας της κατάστασης στην Ιερισσό, λόγω της στοχοποίησης των αστυνομικών από διάφορους θερμοκέφαλους-πολέμιους της επένδυσης των Μεταλλείων. Με την ερώτησή του ο Γιώργος Βαγιωνάς ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρόταση του Βουλευτή για «την επανασύσταση του Α.Τ. Ιερισσού με αστυνομικούς εκτός Χαλκιδικής, με παροχή κινήτρων για τους εν δυνάμει υπηρετούντες εκεί εναλλασσόμενοι ανά εξάμηνο, έως ότου καταλαγιάσουν τα πνεύματα».

Στην ίδια επίκαιρη ερώτηση, ο Βουλευτής «καλεί την κυβέρνηση να αναιρέσει την πρόθεσή της για υποβάθμιση του Α.Τ. Αρναίας σε Αστυνομικό Σταθμό»

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «ο σχεδιασμός για την υποβάθμιση του αστυνομικού τμήματος Αρναίας θα αποτελέσει πρόσθετο λόγο αναζωπύρωσης της κόντρας ανάμεσα στις δύο κωμοπόλεις (Αρναία- Ιερισσό), δημιουργώντας σοβαρά ελλείμματα αστυνόμευσης και κενά ασφάλειας εις βάρος των κατοίκων των όμορων περιοχών»

Ο Γιώργος Βαγιωνάς κατέθεσε στην κυβέρνηση την πρόταση «να διατηρηθεί το Α.Τ. Αρναίας επιφορτιζόμενο με την αστυνόμευση των τριών (3) όμορων καποδιστριακών Δήμων  (Ζερβοχωρίων, Αρναίας και Μ. Παναγιάς) και «την ανασύσταση του Α.Τ. Ιερισσού με εποπτεία μέρους του Δήμου Αριστοτέλη και της Κοινότητας Αγίου Όρους».

Ο Βουλευτής μάλιστα υπενθυμίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης παραχωρήθηκε δωρεάν το πρώην κτίριο της ΚΕΓΕ στο αρμόδιο Υπουργείο για την στέγαση του Α.Τ. Αρναίας, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι το Α.Τ. Αρναίας πρέπει να διατηρηθεί και όχι να υποβαθμιστεί όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ακολουθεί η επερώτηση του κου Βαγιωνά:

 Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis