Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)


Η ανάρτηση για το νέο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα μια επιστημονική ομάδα καταδύσεων από την αποικία ιππόκαμπου στο Στρατώνι προκάλεσε αναστάτωση στην ΜΚΟ, η οποία σε σχόλιο της στο twitter χαρακτήρισε αυτό το υπέροχο θάλλασιο ον "μεταλλαγμένο (!!!) για να μπορεί να αντέχει τη θαλάσσια ρύπανση".

Η επιστημονική πραγματικότητα διαψεύδει πανηγυρικά για πολλοστή φορά την τελούσα υπό σύγχυση ΜΚΟ, καθώς ο ιππόκαμπος είναι "βιολογικός δείκτης" (species indicator ή bio-indicator) καθαρότητας ύδατος. 

Δεν το γνωρίζουμε μόνο εμείς. Αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του ενυδρείο του Νιούπορτ στις ΗΠΑ https://aquariumworks.org/tag/indicator-species/

Επίσης αυτό αναφέρεται και στα ηλεκτρονικά αρχεία του θαλάσσιου μουσείου της Αυστραλίας: australianmuseum.net.au/uploads/journals/17928/1350_complete.pdf

Δυστυχώς,  η ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" πέρα από το αμετάκλητο διαζύγιο που έχει πάρει με την επιστημονική αλήθεια κουβαλάει και ένα απύθμενο κόμπλεξ κακίας με τα μεταλλεία, το Στρατώνι και το θαλάσσιο περιβάλλον του.

Γνώριμες καταστάσεις για τους κατοίκους του Στρατωνίου, που εδώ και 6 χρόνια γίνονται καθημερινοί αποδέκτες αυτής της απαράδεκτης δυσφήμισης από την πλευρά του "παρατηρητηρίου..." και παρ΄όλα αυτά την ανέχονται στο όνομα της αληθινής κοινωνικής ειρήνης με τους κατοίκους της παραλιακής ζώνης του δήμου Αριστοτέλη..

Το κατάπτυστο σχόλιο της ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" στο twitter

Αλήθεια, ποιός είπαμε ότι διχάζει την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής; Μέχρι να... απαντηθεί ένα ερώτημα που έχει απαντήσει ήδη η ζωή και πραγματικότητα, ας ξεκουράσουμε τα μάτια μας, με κάτι αληθινό και πολύ όμορφο, που μπορεί κανείς να συναντήσει βουτώντας στην παραλία του Στρατωνίου.






2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολίτες θερμή παράκληση. Φτάνει πια με το αντιγκολντ. Η κοινωνία μας δεν ασχολείται καθόλου με τις παλαβωμάρες τους. Τους έχουν παραμερίσει σε ιερισσό. ρόδα και ουανούπολη. Εσείς γιατί ασχολείστε ακόμη; Τέτοια θέματα να μας παρουσιάζετε. Τα μεταλλεία είναι η πνοή της περιοχής και χάρη σ' αυτά υπάρχει ζωή και προκοπή. Δείξτε το.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η κοινωνία μας φίλε 4:38μμ να τους εχει στείλει στο πυρ το εξώτερον, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οτι ένα ολόκληρο ΥΠΕΝ και μια ολόκληρη κυβέρνηση χρησιμοποιούν τα επιχειρήματά τους για να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα και καθυστερήσεις στην μεταλλευτική εταιρεία. Μπορεί ο κόσμος εδώ, να τους φτύνει, και καλα τους κανει, κάνουν ομως μεγάλο κακο επειδη ειναι η βασική πηγή παραπληροφόρησης γύρω απο την μεταλλευτική. Τα ψέματα τους ειναι αυτά που κρατούν την Χαλκιδική εδώ και τόσα χρόνια σε ομηρία. Τα ψέματά τους χρησιμοποιούν οι λαϊκιστές όλων των κομμάτων τόσα χρόνια κατα της μεταλλευτικής. Αν δεν υπήρχαν οι Πολίτες Αριστοτέλη και δυο τρία άλλα μπλογκς να τους τα αποκαλύπτουν συστηματικά, σήμερα ο κόσμος εκτός, αλλά ίσως και εντός Χαλκιδικής, θα πίστευε ακόμα ότι οι Σκουριές είναι χωριό με δική του παραλία και κόκκινη θάλασσα. Δεν θα βλέπαμε αποκαλυπτικές φωτογραφίες και πλάνα κουκουλοφόρων "αγωνιστών" να επιτίθενται στο εργοτάξιο των Σκουριών, να δένουν τους φυλακές, να τους περιλούζουν με βενζίνη και να απειλούν να τους κάψουν. Δεν θα βλέπαμε πλάνα απο μασκοφόρους ακτιβιστές να ρίχνουν μπουλόνια και μεταλλικές σφαίρες με σφεντόνες σε εργαζόμενους της εταιρείας. Δεν θα γνωρίζαμε ότι έρχονται πληρωμένοι ακτιβιστές από Ευρωπαϊκές ΜΚΟ να ενισχύσουν τους ντόπιους "αγωνιστές" στη ρίψη βομβών μολότοφ. Δεν θα γνωρίζαμε πόσο λιγο μετράει η ζωή των παιδιών του "αγώνα" για τον ιδρυτή του παρατηρητήριου. Θα μπορούσα να σου πω πολλά τέτοια παραδείγματα ακομα, νομίζω ωστόσο οτι κατάλαβες τι εννοώ. Γι' αυτο εγω πιστεύω οτι πρέπει να συνεχίσει ειδικά αυτο το μπλογκ να αποκαλύπτει τις ύπουλες μεθόδους προπαγάνδας που χρησιμοποιούν οι αντιγκολντ τζιχαντιστες του διαδικτυου. Δεν έχουμε τελειώσει ακομα, δυστυχώς. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.