Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: Ο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ... Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ


Η αυλαία των παραολυμπιακών αγώνων έπεσε. Ο απολογισμός για την ελληνική ομάδα αξιολογότατος. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας και εγκάρδιες ευχαριστίες στους παραολυμπιονίκες για τα ρίγη συγκίνησης που μας χάρισαν.

Αναρωτιέται κανείς πως, στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, κατάφεραν αυτά τα παιδιά να κρατήσουν τόσο ψηλά την ελληνική σημαία, να ενδυναμώσουν το εθνικό φρόνημα των ελλήνων με τις επιτυχίες τους. 

Η απάντηση δίδεται από τους ίδιους τους αθλητές . . . στις δηλώσεις τους δεν ξεχνούν να αναφερθούν στους χορηγούς τους, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια τους και χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχημένη ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους. 

Χαρακτηριστική η αναφορά του παραολυμπιονίκη Παύλου Μάμαλου ο οποίος δήλωσε «Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες του κόσμου. Στον ΟΠΑΠ και την Ελληνικός Χρυσός ΑΕ που με στηρίζουν, καθώς και στον προπονητή μου Δημήτρη Ιωαννίδη, που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ»

Είναι πολύ συγκινητικό που τις ιδιαίτερα φορτισμένες στιγμές της νίκης, που η αδρεναλίνη είναι στο αποκορύφωμά της, ο Π. Μάμαλος θυμήθηκε τα πραγματικά στηρίγματα της προσπάθειάς του. Τους χορηγούς του. 

Δεδομένης της αδυναμίας του κράτους να υποστηρίξει τους αθλητές στην προσπάθειά τους, οι ιδιώτες χορηγοί είναι απαραίτητοι και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαν οι αθλητές να μας κάνουν υπερήφανους.

Τα ανωτέρω επισημαίνονται εδώ προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κρατικοδίαιτο κο Γ. Ζουμπά, ο οποίος δεν αποδέχεται, πέραν των άλλων, ως χορηγό την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., καθώς όπως όλοι θα θυμόμαστε, την άνοιξη, αρνήθηκε την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος άρσης βαρών στο Δήμο Αριστοτέλη επειδή χορηγός ήταν η εν λόγω εταιρεία. 

Αναρωτιέται κανείς, με δεδομένο ότι η παραολυμπιακή ομάδα άρσης βαρών συνέδεσε την προετοιμασία της με το Δήμο Αριστοτέλη, μήπως θα μπορούσε ο Δήμαρχος να τοποθετηθεί δημόσια, να συγχαρεί τους παραολυμπιονίκες, να τους καλέσει και να προβάλει έτσι το Δήμο μας ή το γεγονός ότι χορηγός τους είναι η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. καθιστά απαγορευμένη κάθε σχετική ενέργεια; 

Πόση ακόμη ζημία μπορεί να προκαλέσει η ιδεοληψία του κου Ζουμπά;

Δικαιούμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Δικαιούμαστε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας και στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Ας το διεκδικήσουμε.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Γ. Καρίνας