Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

"ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ" ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ANTIGOLD ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΑΟΡΑΤΗ!


Με ξεπαγωμένες έρευνες και άλλες που εξακολουθούν να μένουν παγωμένες, το ιστολόγιο της ΜΚΟ "Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων" προσπαθεί να ξεπλύνει με "οικολογικό" τρόπο την λάσπη προπαγάνδας και ψέματος που ρίχνει τα τελευταία χρόνια σε βάρος του Στρατωνίου και των κατοίκων του.

Σε δημοσίευση του ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι τα νερά του Στρατωνίου είναι πεντακάθαρα όπως και του ευρύτερου κόλπου της Ιερισσού, καθώς από το 1983 δεν πέφτει τίποτα ανεπεξέργαστο από το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην θάλασσα γεγονός που πιστοποιείται κάθε χρόνο και από το εργαστήριο του ΚΕΠΑΜΑΧ με τις μετρήσεις του.

Το πιο αστείο όλων με την αμφιλεγόμενη όσο και εμπαθή ΜΚΟ σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητα είναι ότι  ενώ ο ιδρυτής είχε προαναγγείλει τη δημοσιοποίηση στοιχείων από... έρευνα που έκαναν δύτες το 2014 στα ιζήματα του βυθού και επιτηρούσε (!!!??) ο ίδιος, τελικά όπως μας "ενημέρωσαν" τα αποτελέσματα της δεν είναι έτοιμα ακόμη...

Προφανώς και τους χάλασε την "συνταγή" της λάσπης και του ψέματος το μεγάλο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για την αμετακίνητη αποικία ιππόκαμπων στο Στρατώνι εδώ και 10 χρονια τουλάχιστον.

Ως γνωστόν, η παρουσία αυτών των όντων συνιστά βιολογικούς δείκτες καθαρότητας των υδάτων απέναντι στα γελοία antigold ψέματα.

Γι' αυτό την θλιβερή συνήθεια των δήθεν οικολόγων υπάρχει ΚΑΙ επιστημονική εξήγηση πλέον, που αναφερει με σαφήνεια ότι με τα επαναλαμβανόμενα ψέματα ο εγκέφαλος εξοικειώνεται και φτιάχνει δικό του μηχανισμό εξαπάτησης...

Για την ανάρτηση - ξέπλυμα της λάσπης που εκτοξεύεται από τη ΜΚΟ υπάρχει ένα πολύ καλό σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο metalleiachalkidikis και το αναδημοσιεύουμε:

"Επιτέλους και μια ανάρτηση στο «Παρατηρητήριο του Τόλη» η οποία λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Έχει τίτλο «Νέα μελέτη για τη ρύπανση του Στρατωνίου από τη μεταλλευτική δραστηριότητα» και ημερομηνία 24/10/2016.(Περιττό να σας ενημερώσω πως δημοσιεύεται και στην ΑΥΓΗ της 25ης Οκτωβρίου…).

Αναφέρεται στην εργασία «Ραδιενέργεια και συγκεντρώσεις μετάλλων σε θαλάσσια ιζήματα σχετιζόμενα με μεταλλευτικές δραστηριότητες στον Κόλπο της Ιερισσού, Βόρειο Αιγαίο, Ελλάδα» και δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο 2016 στον τόμο «Εφαρμοσμένη Ακτινοβολία και Ισότοπα» των εκδόσεων Εlsevier.

Το άρθρο μας πληροφορεί για τα κάτωθι:

Τα ιζήματα του όρμου Στρατωνίου παρουσιάζουν αυξημένες συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων, ιδιαίτερα ραδίου (Ra-226) και ουρανίου (U-235). Και αυτό διότι τα απόβλητα εμπλουτισμού [από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στο Στρατώνι] διατίθεντο ευθέως στο παράκτιο θαλάσσιο περιβάλλον του Στρατωνίου μέχρι το 1983. 

Όπως ξέρουμε αυτό έχει πλέον σταματήσει, οπότε η όποια ραδιενέργεια βαίνει μειούμενη. O υπολογισμός της δόσης ακτινοβολίας που λαμβάνουν οι υδρόβιοι oργανισμοί με το ειδικό εργαλείο ERICA έδειξε – και είναι σημαντικό να το τονίσουμε – ότι δεν υφίσταται ραδιολογικός κίνδυνος. Δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από ραδιενέργεια.

 «Οι συγκεντρώσεις μετάλλων (αρσενικού As, χαλκού Cu, ψευδαργύρου Zn, μολύβδουPb, μαγγανίου Mn) δίπλα και κοντά στην περιοχή της σκάλας φόρτωσης βρέθηκαν μέχρι και 3 τάξεις μεγέθους (1000 φορές) υψηλότερες από αυτές στο σημείο αναφοράς (Ιερισσό)». Μάλιστα. Γιατί αυτά; 

Διότι η απόρριψη των τελμάτων εμπλουτισμού γινόταν απευθείας στη θάλασσα μέχρι το 1983. Σήμερα γίνεται διάθεση επεξεργασμένων νερών από τις δύο μονάδες (Μαντέμ Λάκκου και Κοκκινόλακα), η ποιότητα των νερών προς διάθεση στον αποδέκτη ελέγχονται συνεχώς και μόλις σημειωθεί κάποια υπέρβαση των θεσμοθετημένων ορίων λαμβάνονται μέτρα.

Και ερχόμαστε στο σημαντικότερο σημείο. Τα νερά του κόλπου είναι πεντακάθαρα, όπως διαπιστώνεται από τις μετρήσεις του εργαστηρίου του ΚΕΠΑΜΑΧ που πραγματοποιεί ελέγχους των νερών. 

Αν τα επεξεργασμένα νερά από Μαντέμ Λάκκο και Κοκκινόλακα είχαν πρόβλημα, θα είχαν πρόβλημα και τα νερά του κόλπου. Το πρόβλημα όμως των βαρέων μετάλλων βρίσκεται στα υπάρχοντα ιζήματα του πυθμένα.Να σημειωθεί πως το ΚΕΠΑΜΑΧ κάνει μετρήσεις υδάτινης στήλης και όχι ιζημάτων πυθμένα. 

Άρα τα βαρέα μέταλλα προφανώς βρίσκονται εκεί από τις απορρίψεις πριν το 1983 και την απορροή των παλαιών τελμάτων που καθαρίζονται.

Ευχαριστούμε Τόλη, όλα ξεκάθαρα, σαν τα νερά του κόλπου Στρατωνίου… (που τα χαίρονται όλα τα παιδιά μας, εκτός τα παιδιά εκείνου του « ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ που δήλωσε “δεν θα άφηνα τα παιδιά μου να κολυμπήσουν εκεί”», και τα χαίρεται και η μοναδική αποικία των ιππόκαμπων…)."

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG: Καλύτερη απάντηση απ' αυτή που δίνει η ίδια η πραγματικότητα στα κατασκευασμένα ή κατα παραγγελία ψέματα της ΜΚΟ δεν υπάρχει. Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί.1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τετοιες ΜΚΟ δίνονται χρήματα από τον κρατικό προυπολογισμό ή από ευρωπαικά προγράμματα ενίσχυσης; Για ποιό λόγο; Για να παραπληροφορούν και να διχάζουν την κοινωνία;