Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΤΟΡΝΙΒΟΥΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΩΣ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΚΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ"?

Μια προβολή του άμεσου μέλλοντος που θέλει να επιβάλλει η ΜΚΟ στον τουρισμό της Χαλκιδικής!

Παράτολμοι, ασυλλόγιστοι και μη συνειδητοποιημένοι εμφανίζονται, σύμφωνα με τον ιδρυτή της ΜΚΟ «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», όσοι επιχειρηματίες επενδύουν στον τουρισμό της Χαλκιδικής, μη λαμβάνοντας υπόψη τα δικά του αφηγήματα για τους… κινδύνους που διατρέχουν. 

(Το ότι τελικά όλα αυτά πηγάζουν από μία καθαρά προσωπική εμμονή που έχει ο εν λόγω ακτιβιστής με την μεταλλευτική επένδυση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΒΑ Χαλκιδική και δεν έχουν καμία σχέση με σοβαρή επιστημονική έρευνα είναι μία διαπίστωση, την οποία έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και η οποία επιβεβαιώνεται όσο περνάει ο χρόνος…)


Σ΄ ένα βίντεο διάρκειας 11 περίπου λεπτών, που είδε το φως της δημοσιότητας, ο ιδρυτής της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ εμφανίζεται να προειδοποιεί όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού, ανεξάρτητα από το σε ποια περιοχή της Χαλκιδικής επιχειρούν και επενδύουν, πως η καινούρια επικοινωνιακή καταιγίδα που ετοιμάζει με την νέα φούσκα του αμιάντου θα τους φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εκτός και αν συνταχθούν μαζικά μαζί του στο εικοσαετές εγχείρημα του να μπει λουκέτο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε στο βίντεο, για το «έργο» που θα δουν προσεχώς όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού, θα πρέπει εκτός από τις συνήθεις υπηρεσίες τους να προσφέρουν στους πελάτες τους κίνδυνο, φόβο, και τρόμο, αφού θα επιδιώξει να επεκταθεί παντού ο νόμος που ισχύει στα μεταλλεία για την αντιμετώπιση κινδύνων και εκτάκτων αναγκών.

«Πρωταγωνιστής του τρομοέργου» της ΜΚΟ ο αμίαντος (ο νέος.. μπαμπούλας στη θέση του κυανίου), που δήθεν υπάρχει σε αφθονία μέσα στο κοίτασμα που θα εξορυχθεί από το μεταλλείο των Σκουριών.

Μάλιστα, ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου…» τόνισε πως όσα υποστηρίζει για τους μεγαλοξενοδόχους της Χαλκιδικής θα ισχύσουν και για εκείνους τους μικρούς επιχειρηματίες που επένδυσαν φέτος, οικοδομώντας μικρότερα τουριστικά καταλύματα στην Ιερισσό, παραγνωρίζοντας τους διαρκείς κινδύνους που διατρέχουν σε απόσταση 40 χλμ. σε ευθεία από την μεταλλευτική επένδυση στις Σκουριές και οι οποίοι, όπως είπε, κοιτούν μόνο τις πολύ καλές οικονομικές επιδόσεις που είχαν φέτος…!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πρόβα αυτού του νέου επικοινωνιακού σκηνικού με φόρμες και μάσκες θα έχουμε, όπως ακούγεται, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, επειδή ο δήμαρχος της Γιάννης Μπουτάρης έχει ταχθεί υπέρ της επένδυσης!

Θεωρούμε περιττό το να πούμε ότι με τέτοια μυαλά είναι πολύ πιθανό να δεχθεί νέα πλήγματα ο πολύπαθος τουρισμός της Χαλκιδικής. 

Είμαστε σίγουροι ότι οι ξενοδόχοι θα δείξουν κατανόηση για τις εμμονές του ιδρυτή της ΜΚΟ και θα συνταχθούν μαζί του. 

Εμείς από την πλευρά μας, υποδεχόμαστε εξίσου θετικά τα νέα antigold τρομοαφηγήματα και θα προτείνουμε τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στον Δήμο Αριστοτέλη να κάνουν άνοιγμα στον Αμερικανικό όσο και στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο, για να γυρίσουν ταινίες πάσης φύσεως τρόμου στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική

Θα τους βγει εξαιρετικά φτηνά, καθώς η MKO «παρατηρητήριο…» έχει έτοιμα τόσο τα σενάρια, όσο και τα εφέ!!!

Και άργησαν κιόλας!