Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΣ"


Το σωματείο επιστημονικού προσωπικού των μεταλλείων Κασσσάνδρας σε ανοιχτή επιστολή του δίνει μια απάντηση στις απορίες και τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν σε κάποιους αρχαιολόγους του ΚΑΣ όταν το όχημα τους πέρασε από "αναγκαστικό πλύσιμο" στις Σκουριές, όπως έγραψε το ΑΠΕ και αναδημοσίευσε η εφημερίδα "Αυγή".

Αυτό το πλύσιμο έγινε όταν μέλη του ΚΑΣ επισκέφτηκαν τις Σκουριές για να κάνουν αυτοψία στα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν εντός του μεταλλείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Σαν σωματείο επιστημονικού προσωπικού, νιώθουμε ότι έχουμε το χρέος να καθησυχάσουμε τα δύο μέλη του ΚΑΣ, τα οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφεραν στα πρακτικά της αυτοψίας τους στις 7/9/2016 στις εγκαταστάσεις μας, ότι αναγκάστηκαν σε πλύσιμο του οχήματος τους.

Το μηχάνημα από το οποίο οδηγήθηκαν να περάσουν δεν ήταν κάποιο υπερόπλο εξόντωσης αρχαιολόγων, ούτε μέθοδος εκφοβισμού τους, αλλά ένα πλυντήριο τροχών οχημάτων. 

Δεν χρησιμοποιούμε την φράση «απλό πλυντήριο», γιατί πρόκειται για ένα μηχάνημα κόστους 160.000€  που λειτουργεί πλήρως με ανακυκλούμενο νερό και το οποίο η εταιρεία μας πρώτη εγκατέστησε στην Ελλάδα, με σκοπό να πλένονται τα οχήματα μας πριν βγουν στο δημόσιο οδικό δίκτυο.

Και επειδή τόσο πολύ θορυβήθηκαν ώστε να το γράψουν ακόμα και στα πρακτικά της επίσκεψής τους, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε για πιθανές μελλοντικές τους επισκέψεις ότι λειτουργούν 5 τέτοια μηχανήματα στις εγκαταστάσεις μας και η διέλευση μέσα από αυτά κατά την έξοδο οποιουδήποτε οχήματος από αυτές, είναι υποχρεωτική.

Το πλυντήριο τροχών οχημάτων που "κακοφάνηκε"
στα μέλη του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου

Ίσως αυτή η περιβαλλοντική πρακτική μας, να ξενίζει στην Ελλάδα του 2016, αλλά για εμάς εδώ στην Ελληνικός Χρυσός αποτελεί καθημερινότητα.

Πάντως τους ευχαριστούμε γιατί μετά το πικρό γέλιο που μας χαρίζουν τα μέλη του ΚΑΣ εδώ και ένα χρόνο με τις δικαιολογίες που εφευρίσκουν κάθε φορά ώστε να αναβάλλουν συνεχώς την απόφαση τους για το θέμα μετακίνησης των ευρημάτων - τα οποία η Ελληνικός Χρυσός με τις ανασκαφές της έφερε στην επιφάνεια στις Σκουριές, αυτή τη φορά μας έκαναν να γελάσουμε πραγματικά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δημόσιοι λειτουργοί βάζουν προσωπικές και κομματικές ατζέντες πάνω από το δημόσιο συμφέρον είναι φύσει αδύνατο να δεί προσκοπή αυτός ο λαός. Δυστυχώς όσο σιωπούμε και δεν αντιδράμε σ' αυτή την επικίνδυνη γελοιότητα είμαστε καταδικασμένοι σε αιώνια κρίση και υπανάπτυξη.

Ανώνυμος είπε...

Ε λογικό είναι να θορυβηθούν οι άνθρωποι. Μάλλον θα νόμισαν (με τόσα που έχουν ακούσει) ότι το αυτοκίνητό τους πλύθηκε με ...κυάνιο και όχι με νερό. Και ή έγκυρη και έγκριτη Αυγή βέβαια έσπευσε να συμμεριστεί τους φόβους τους.
Κατακαημένη Ελλάδα. Αυτούς τους ανθρώπους δυστυχώς τους πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ανώνυμος είπε...

deixte oti iparxi kai alloy to idio plysimo

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 9:48 αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη και εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες όπου κινούνται οχήματα σε μη αφαλτοστρωμένα σημεία και σε χώρους όπου υπάρχουν λάσπες και χώματα και μετά εισέρχονται σε εθνικό δίκτυο. Κια αυτό γίνεται και για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για την πρόληψη από ατυχήματα.