Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Φώτο από τις εργασίες ανακαίνισης
του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ολυμπιάδας

Εσχάτως,  κυκλοφορούν στην Ολυμπιάδα κάποιες πληροφορίες, που είτε άθελα είτε ηθελημένα προκαλούν σύγχυση στον κόσμο, με αφορμή την ανάρτηση που κάναμε για την έναρξη παραγωγής χρυσού από την Ολυμπιάδα στις αρχές του 2017. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα κοινολογούνται από κάποιους μετά απ’ αυτή την δημοσίευση, η Ελληνικός Χρυσός κατασκευάζει εργοστάσιο χρυσού στην Ολυμπιάδα!!!

Λένε με απλά λόγια, ότι ο χώρος που ανακαινίζει η επενδύτρια εταιρεία στην Ολυμπιάδα δεν θα είναι εργοστάσιο εμπλουτισμού, αλλά εργοστάσιο χρυσού!

Εκτός του ότι μάλλον δεν κατάλαβαν αυτό που διάβασαν, αυτή η «φήμη» θυμίζει έντονα το παραμύθι που κυκλοφορούσε επι χρόνια στα χωριά του δήμου και ήθελε στις Σκουριές να κατασκευάζεται εργοστάσιο χρυσού… 

Το μόνο που ακόμη δεν έχει ειπωθεί ακόμη είναι, πως θα γίνει και στην Ολυμπιάδα ανοιχτή εξόρυξη, όπως στις Σκουριές…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ακόμη και για εκείνους που σκοπίμως δεν θέλουν να καταλάβουν ή να παραδεχθούν την πραγματικότητα.

  • Στην Ολυμπιάδα το μετάλλεύμα που θα εξορύσσεται από το 2017 θα πηγαίνει για εμπλουτισμό στο παρακείμενο εργοστάσιο που βρίσκεται σε φάση ανακαίνισης και θα παράγεται συμπύκνωμα χρυσού.
  • Το εργοστάσιο  χρυσού θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μάντεμ Λάκκου. Η έναρξη παραγωγής ραβδών χρυσού υπολογίζεται σε 6 με 7 χρόνια, αν εξελιχθούν τα πράγματα δίχως περαιτέρω καθυστερήσεις. Ποτέ δεν έχει γραφτεί από εμάς κάτι άλλο.
     
    Έτσι έχουν τα πράγματα. Όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά επειδή αυτά περιλαμβάνονται στην αδειοδότηση της εταιρείας από την πολιτεία.

Από εκεί πέρα είναι επιλογή του καθενός, είτε να πληροφορείται υπεύθυνα, είτε να παραπληροφορείται συνειδητά. 

Πάντως ένα είναι σίγουρο! Εργοστάσιο παραγωγής χρυσού θα γίνει στο Μάντεμ Λάκκο. Πουθενά αλλού!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...καλά πολίτες Δήμου, με τέτοια εμπεριστατωμένη άποψη για εξειδικευμένα θέματα, πρώτη φορά βλέπω...

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @25 Οκτωβρίου 2016 - 6:08 μ.μ.
Είδες...?

Ανώνυμος είπε...

επίσης φαίνεται οτι υπάρχει και "εσωτερική" πληροφόρηση...εύγε!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @26 Οκτωβρίου 2016 - 10:14 π.μ.
Ε, αφού φαίνεται... μπράβο!