Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ


Πληροφορηθήκαμε πως ο περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Τόσκας (γνωστότερος κυρίως για τις αντιμεταλλευτικές του θέσεις) λίγο πριν την έναρξη του αγώνα ορεινού τρεξίματος στον Κάκαβο έδωσε μια απροσδόκητη "συμβουλή" προς τους συμμετέχοντες δρομείς που έλεγε το εξής: «Αν δεχθείτε προκλήσεις από μεταλλωρύχους να τις αγνοήσετε».

Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως ένας θεσμικός παράγοντας της Χαλκιδικής που πολιτεύεται με την αριστερά συνδέει ανθρώπους του μεροκάματου με προκλητική συμπεριφορά σε βάρος αγωνιζόμενων μιας αθλητικής εκδήλωσης…!!!

Και δυσκολευόμαστε, γιατί υποτίθεται, πως οι κατέχοντες θεσμικό ρόλο οφείλουν να φροντίζουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους να δίνουν διαρκώς το καλύτερο παράδειγμα,  έτσι ώστε οι κοινωνικές ομάδες να τρέφουν σεβασμό η μία στην άλλη και όχι μίσος, φόβο ή απέχθεια.

Γιατί για παράδειγμα, ένας δρομέας που θέλει να απολαύσει τη συμμετοχή σ’ έναν αγώνα δρόμου και δεν έχει ιδέα από τα σκηνικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή να τρέχει με «μισή καρδιά», φοβούμενος κάποια πιθανή πρόκληση από μεταλλωρύχους, όπως τους συμβούλεψε ο antigold περιφερειακός σύμβουλος;Εδώ οι εργαζόμενοι δεν προκαλούν όταν έχουν κινητοποιήσεις οι πολέμιοι του μεροκάματου τους και πάνε εξοπλισμένοι με ρουκέτες και μολότοφ για να τις εκτοξεύσουν προς το χώρο της εργασίας τους. Θα το κάνουν σε βάρος αθλητών, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν ταυτόχρονα μια σοβαρή δουλειά να φέρουν εις πέρας; 

Είναι εκτός λογικής αυτή η τοποθέτηση του περιφεριακού συμβούλου, σε μια - υποτίθεται - αθλητική εκδήλωση, ο οποίος σε παλαιότερη συνέντευξη του στην εφημερίδα "Καθημερινή" υποστήριζε πως "οι antigold δεν τα έχουν με τους μεταλλωρύχους"(...!!!)

Μετά από μια τέτοια δήλωση, εύλογα αναρωτιέται κάποιος, αν είναι όντως αθλητική η συγκεκριμένη εκδήλωση που γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια, ή είναι μια επιπλέον προσχηματική κατάστάση και αφορμή για να υποδαυλίζεται η συνήθης τα τελευταία χρόνια κοινωνική ένταση και διάκριση σε βάρος της εργαζομένων και της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπ’όψη κ.θεσμικού λειτουργού: Κάθε φορά που εκδηλώνεται πυρκαγιά στα δασικά τμήματα του ορεινού όγκου στην Β.Χαλκιδική αυτοί που τρέχουν πρώτοι να συνδράμουν είναι οι εθελοντές εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός και όχι η αφεντιά του! Όποτε οι απρεπείς χαρακτηρισμοί, προς σχηματισμό εντυπώσεων και μόνο, επιστρέφονται στο ακέραιο ως απαράδεκτοι.

ΟΒΕΛΙΞ ®

Ανώνυμος είπε...

Και δεν είναι μόνο αυτό 11:16 πμ κάθε φορά που πήγαινε ο συγκεκριμένος θεσμικός στο βουνό για διαμαρτυρία το ένα τσιγάρο άναβε το άλλο έσβηνε και το πέταγε κάτω. Ο οικολόγος... Ή να θυμηθούμε τις κυρίες των "οικολόγων" που πήγαιναν στις Σκουριές για περίπατο γοα καταριόντουσαν τους εργάζόμενους, τους έκαναν άσεμνες χειρονομίες και τους έλεγαν εδώ θα γίνει ο τάφος σας. Επιτέλους λίγη τσίπα.