Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Λ.ΤΟΣΚΑΣ: "ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ & ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΙ"


Ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Τόσκας μας έστειλε την δική του απάντηση στην ανάρτηση που κάναμε με τίτλο: «Δήλωση περιφερειακού συμβούλου σε βάρος των μεταλλωρύχων της ΒΑ Χαλκιδικήςπροκαλεί ερωτηματικά».

Τον ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική αντίδραση του. Ακολουθεί η απάντηση του κ. Τόσκα και μετά το δικό μας σχόλιο.

"1. Πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε θα έπρεπε να διαπιστώσετε με σιγουριά ότι είναι αληθές.
2. Ρωτήστε να μάθετε αν υπήρξαν προκλήσεις και αν ναι θα τις καταδικάσετε;

3. Οι δρομείς ξέρουν πολύ καλά τα "σκηνικά" που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και έρχονται με γεμάτη καρδιά να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Τέλος, έχω πολύ καλές σχέσεις με πολλούς μεταλλωρύχους και αναρωτιέμαι αν αυτή η ανάρτηση προσπαθεί να τις υπονομεύσει.

Λάζαρος Τόσκας
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Κ.Μ.

υ.γ. Ελπίζω η απάντηση μου να δημοσιευθεί."

Καταρχήν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον περιφερειακό σύμβουλο, που εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνει με τη σειρά του την ανάρτηση μας με το 2ο σκέλος της δικής του απάντησης «2. Ρωτήστε να μάθετε αν υπήρξαν προκλήσεις και αν ναι θα τις καταδικάσετε;».

Κατά δεύτερον, και απαντώντας ευθέως στο ερώτημα του περιφερειακού συμβούλου λέμε, ΝΑΙ θα καταδικάζαμε, αν υπήρχαν προκλήσεις από την μεριά των μεταλλωρύχων. 

Το ερώτημα όμως είναι πότε συνέβησαν αυτές οι «προκλήσεις» και αν συνέβησαν γιατί δεν καταγγέλθηκαν τη χρονική στιγμή που έγιναν; 

Αν και εφόσον έγιναν αυτά τα γεγονότα, υπήρξε απάντηση και από τους δρομείς προς τους μεταλλωρύχους, έτσι ώστε να καθίσταται αναγκαία η «συμβουλή» που δόθηκε προς τους συμμετέχοντες;

Με απλά λόγια, αυτά τα 4 χρόνια που διεξάγεται αυτός ο «αγώνας ορεινού τρεξίματος» περιμετρικά του μεταλλείου των Σκουριών γίνεται κάτω από «επεισοδιακές συνθήκες», εξαιτίας της προκλητικής στάσης εργαζομένων μέσα από το χώρο της εργασίας τους, προς την πλευρά των αγωνιζομένων δρομέων και της αγανακτισμένης αντίδρασης που βγάζουν εκείνοι προς τους εργαζόμενους;  

Ειλικρινά, δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάτι, ακόμη και από τα φιλικά προς τις antigold θέσεις ιστολόγια.  

Επιπλέον, από το τρίτο σκέλος της απάντησης του κ. Τόσκα προκύπτει ανεπιφύλακτα πως η συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση χρησιμοποιείται για την προπαγάνδα αντιμεταλλευτικών θέσεων και απόψεων. Αν αυτό συνάδει με τη φιλοσοφία και τις αρχές που πρέπει να διέπει μια αθλητική εκδήλωση το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.

Τέλος, πόρρω απέχει από τον αξιακό μας κώδικα «η υπονόμευση των καλών σχέσεων που έχει με τους μεταλλωρύχους» ο κ. Τόσκας. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όχι μόνο με εκείνον, αλλά και με όποιον είναι αντίθετος με την μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναρωτηθούμε κάποια στιγμή όλοι μας, με ειλικρίνεια και με διάθεση αυτοκριτικής, αν αυτοϋπονομεύουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας με την επικράτηση του θυμικού μας και την διατύπωση εκφράσεων, που αποδεικνύονται ατυχείς στην εξέλιξη των πραγμάτων. 

Οι προσωπικές απόψεις πρέπει να μένουν απέξω και δεν πρέπει να επηρεάζουν τις προσωπικές σχέσεις και επαφές. Έτσι μόνον θα εδραιωθεί ξανά η πολυπόθητη κοινωνική ειρήνη στην περιοχή.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντοτε εγωκεντρικός, διχαστικός και αποπροσανατολιστικός ο λόγος των δήθεν αριστερών!

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα ας σταματήσει αυτή η εκδήλωση μέχρι να διορθωθούν. Σαν να πάμε γυρεύοντας θυμίζει η κατάσταση και οι 2 μεριές.