Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΘΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ


Το ντεμπούτο της κάνει στο διαδίκτυο η Εφαρμογή Παρουσίασης Στοιχείων Προγράμματος Παρακολούθησης Περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. 

Από σήμερα, κάθε στοιχείο που έχει σχέση με τα περιβαλλοντικά δεδομένα στον γεωγραφικό χώρο της επένδυσης (και των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων γενικότερα) είναι προσβάσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη του διαδικτύου.

Οι χρήστες καλούνται στο μήνυμα καλωσορίσματος να διαβάσουν τις “Οδηγίες Χρήσης” και τους σχετικούς “Όρους Χρήσης”.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε με γνώμονα την παρουσίαση των στοιχείων του προγράμματος παρακολούθησης με εύληπτο και εποπτικό τρόπο. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία παρουσιάζονται σε συνάρτηση με την αναφορά τους στο γεωγραφικό χώρο. 

Ταυτόχρονα έχουν αναπτυχθεί ειδικές λειτουργίες, οι οποίες επιτρέπουν την αναζήτηση δεδομένων ενδιαφέροντος με περιγραφικά, χρονικά και χωρικά κριτήρια. 

Για τις εμφανιζόμενες παραμέτρους, υπάρχει παραπομπή στην σχετική νομοθεσία που θεσπίζει και τεκμηριώνει τα όρια των επιτρεπτών τιμών. 

Επιπρόσθετα, παρατίθενται συγκεντρωτικά στοιχεία (ετήσιες εκθέσεις), του προγράμματος παρακολούθησης από το έτος 2006.

Στα βασικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες της εφαρμογής συμπεριλαμβάνονται:
  •     Θέαση δεδομένων
  •     Λήψη πληροφοριών σε συγκεκριμένο σημείο
  •     Απλή και προηγμένη αναζήτηση
  •     Διαγραμματική απεικόνιση των τιμών των μετρήσεων και λήψη (download)
Για παράδειγμα στο στιγμιότυπο που ακολουθεί βλέπω το διαλυμένο αρσενικό στις διαθέσιμες μετρήσεις (30/4/2012 με 1/12/2014) από τη Υδρευτική πηγή Ολυμπιάδας θέση “Κλέφτης”.05-oct-16-10-19-15-pm


Οι δυνατότητες της Online Εφαρμογής Παρουσίασης Στοιχείων του Προγράμματος Παρακολούθησης Περιβάλλοντος της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. είναι αναρίθμητες σε σημείο ώστε να υπάρχει ανάγκη ειδικής καρτέλας με Οδηγίες Χρήσης!

Για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν την εφαρμογή, θα την βρουν ΕΔΩ.

Να σημειώσουμε πως η εφαρμογή βρίσκεται σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας (beta), γεγονός που σημαίνει πως στο προσεχές μέλλον και με τις παρατηρήσεις των χρηστών θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο.

Αναδημοσίευση από ellinikoschrysos

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια πολύ σοβαρή εταιρεία τι κάνει σ' ενα ασόβαρο κράτος; Χαράς την υπομονή αυτών των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν σε μια χώρα με αστείους βουλευτές, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν για λυσάριο τις μπούρδες τυχοδιωκτών που παριστάνουν οικολόγους και πανεπιστήμονες.