Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟ 2017 ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Την τεράστια αξία και σημασία της επανόδου του μεταλλείου της Ολυμπιάδας σε παραγωγική δραστηριότητα μετά από 23 χρόνια απραξίας επισήμανε μεταξύ πολλών άλλων και σημαντικών θεμάτων ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεπτικό σταθμό Atlas tv και τον δημοσιογράφο Χρήστο Τσαλικίδη.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος το 2017 θα είναι χρονιά ορόσημο, αφού στις αρχές του και μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, οι μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας θα είναι σε θέση να παράγουν ξανά πολύτιμα σε αξία συμπυκνώματα., όπως αυτά θα εξορύσσονται από τη γη.

Αντίστοιχη χρονιά ορόσημο για τις Σκουριές είπε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, πως θα είναι το 2019, όπου αναμένεται η παραγωγή συμπυκνώματος χαλκού - χρυσού.

Επίσης, ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως είναι σε πλήρη εξέλιξη η αποκατάσταση της λίμνης τελμάτων της Ολυμπιάδας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά πρόκειται για ένα έργο που ολοκληρώνεται μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, σε μια έκταση περίπου 400 στρεμμάτων, αλλά δυστυχώς ακόμη η τοπική κοινωνία δεν έχει αποφασίσει για το πως θα αξιοποιηθεί, ούτε καν σε επίπεδο μελέτης!!!

Το ζήτημα είναι ότι κάποιες αδειοδοτικές εκκρεμότητες εμποδίζουν, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, την άμεση πρόσληψη επιπλέον 500 ατόμων, κάτι για το οποίο η εταιρεία έχει ενημερώσει σχετικά με επιστολή της το υπουργείο, έτσι ώστε να αρθούν οι όποιες δυσκολίες και να αρχίσουν οι προσλήψεις.

Όλα αυτά και πολλά άλλα εξίσουν ενδιαφέροντα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο με το Α' μέρος της εκπομπής "Ευθέως". Για την Ολυμπιάδα και τις Σκουριές ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος μιλάει στο 20' λεπτό.

Με νέα ανάρτηση μας θα επανέλθουμε για το Β΄μέρος της συνεντευξης, όπου ειπώθηκαν εξίσουν σημαντικές κουβέντες. Όποιος  βιάζεται μπορεί να κάνει κλικ εδώ για να την δεί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

500 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη παραμένουν ανέργοι εξαιτίας του προλόγου που έφαγε ο Σκουρλέτης από τους γιαλαντζί οικολόγους. ΝΤΡΟΠΗ! ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΆ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ.