Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Η ΜΚΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ" ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ


Το φυσάει και δεν κρυώνει το antigoldgr.org. Ούτε οι κατα παραγγελία έρευνες δεν μπορούν να βγάλουν τα τρομολαγνικά αποτελέσματα που επιθυμεί διακαώς η αμφιλεγόμενη ΜΚΟ για να τοξικώνει την κοινωνία και τον δημόσιο διάλογο με ακατάσχετες κινδυνολογίες, ψέματα και συκοφαντίες.

Το επιστημονικό ενδιαφέρον για την πολυετή παρουσία της αποικίας του ιππόκαμπου στο Στρατώνι δίπλα ακριβώς από τη σκάλα φόρτωσης του μεταλλείου προκάλεσε την κατάρρευση των κατασκευασμένων antigold θεωριών για την θαλάσσια περιοχή του Στρτωνίου, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν την αδιάλειπτη προσοχή και την περιβαλλοντική μέριμνα με την οποία εξελίσσεται η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή σε κάθε επίπεδο.

Κάτι που παραδέχθηκε πολύ πλαγίως και η ίδια η ΜΚΟ, καθώς από το 1983 δεν πέφτει τίποτα ανεπεξέργαστο στη θάλασσα, γεγονός που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της ποιότητας των υδάτων ολόκληρου του κόλπου της Ιερισσού.

Τα τελευταία μαντάτα φαίνεται πως έχουν φέρει σε εξαιρετικά δεινή θέση την ΜΚΟ απέναντι στους "δανειολήπτες" των ψεμάτων της. Αποτέλεσμα είναι η τελευταία της ανάρτηση της, η οποία είναι ένα μείγμα νοσηρής φαντασίας, πραγματικότητας και ευσεβών πόθων για να ξαναχτίσει την κλονισμένη "αξιοπιστία" της.

Το ιστολόγιο metalleiachalkidikis έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο γι' αυτή την ανάρτηση, το οποίο αναδημοσιεύουμε.

"Από τίτλους δεν μπορώ να πω… Πάει καλά το περιπτεράκι του Τόλη… Τελευταίο κρούσμα ο πηχυαίος “τίτλος-ράπισμα», «Η Ελληνικός Χρυσός ομολογεί ότι ρυπαίνει τη θάλασσα του Στρατωνίου»!!!

Και κάτω από τον τίτλο ακολουθεί ένας ποταμός μπουρδολογίας, με τη γνωστή antigold επιχειρηματολογία να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ πραγματικών και φανταστικών γεγονότων…

Αυτό όμως που με κάνει έξαλλο είναι η επιμονή χρήσης της κλασσικής προπαγάνδας περί «κόκκινης τοξικής λάσπης» και την επανεμφάνιση της περίφημης φωτογραφίας της 13/11/2014 όταν είχαν ανοίξει οι ουρανοί σε μια πρωτοφανούς έντασης νεροποντής που κατέβασε τόνους λάσπης στη θάλασσα.

Τότε το μπλογκ politesaristoteli.blogspot.gr είχε γράψει σχετικά (δες εδώ) και είχε παραθέσει και το ομβροδιάγραμμα από το Αστεροσκοπείο Αθηνών:rain-raiting-stratoni.

Αμέσως έσπευσε το τμήμα μετεωρολογίας του antigold.org να πει την βλακεία του:

«Όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα (η πηγή είναι το Αστεροσκοπείο Αθηνών), το μέγιστο της βροχής που έπεσε χθες στο Στρατώνι ήταν … 4 χιλιοστά, για το φοβερό διάστημα των 10 λεπτών! Δηλαδή μια απλή, κοινή βροχούλα. Όλη την υπόλοιπη μέρα ήταν 0,0-0,2 άντε 1,00 χιλιστό και αυτός ήταν ο φοβερός κατακλυσμός του Στρατωνίου…».

Η γνωστή σκουπιδοεπιστήμη των antigold… Junkscience… Βέβαια η τάξη αποκαταστάθηκε αμέσως αφού απαντήσαμε δεόντως στις 15/11/2014:

«Να πληροφορήσουμε τον όψιμο antigold μετεωρολόγο πως ακριβώς ο πίνακας που παραθέτει τον διαψεύδει οικτρά! Όσο πιο λίγος έιναι ο χρόνος που έπεσε η βροχή, τόσο πιο έντονη ήταν, με χαρακτηριστικά νεροποντής… Τέσσερα χιλιοστά βροχής σε 10 λεπτά μόνο, είναι ΠΟΛΛΗ ΒΡΟΧΗ… Σκεφθείτε πως όλο ΤΟ ΧΡΟΝΟ ο μέσος όρος βροχόπτωσης στην Ελλάδα είναι 600-700 χιλιοστά!»

Αυτό δεν εμπόδισε τον Τόλη να ξαναβγάλει από το συρτάρι την γνωστή φωτογραφία και να ισχυριστεί τις ίδιες μπούρδες… Αλήθεια τι νομίζει; Πως όλοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου;"

Η πανοραμική φωτογραφία του Στρατωνίου, πάνω στην οποία το Νοέμβριο του 2014
η ΜΚΟ ήθελε να ξαναχτίσει ένα νέο πύργο λάσπης σε βάρος του οικι
σμού.