Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΛΑΜΠΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ?"


Οι μεταλλωρύχοι της Ολυμπιάδας με το σωματείο που φέρει την ονομασία "Στοά 59" εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία περιγράφεται η καταπληκτική ατμόσφαιρα που έζησαν τα μέλη του το Σάββατο το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Πολύγυρου κατά διάρκεια της βράβευσης παραολυμπιονικών και ολυμπιονικών και προσφύγων αθλητών της άρσης βαρών.

Επίσης, αναρωτιούνται αφενός γιατί μια τόσο λαμπερή διοργάνωση όπως το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Άρσης Βαρών, το οποίο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Πολύγυρο να μην μπορεί να διεξαχθεί και στο δήμο Αριστοτέλη...
 
και αφετέρου θυμούνται πως αυτό είναι αδύνατο, καθώς δεν το επιτρέπουν κάποιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και πολιτικές σκοπιμότητες της νυν δημοτικής αρχής, όπως τονίζουν.

Τέλος, οι εργαζόμενοι νιώθουν όπως αναφέρουν κομμάτι αυτής της πολύ πετυχημένης και ουσιαστικής εικόνας που δείχνει η Ελληνικός Χρυσός στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και όπως λένε χαρακτηριστικά νιώθουν πολύ υπερήφανοι γι' αυτό, ανεξάρτητα από τους αγώνες που δίνουν για τα εργασιακά τους ζητήματα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων της "Στοάς 59" του μεταλλείου της Ολυμπιάδας.

"Το Σάββατο 26/11/2016 είχαμε την τιμή σαν εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός να παραβρεθούμε σε μία λαμπρή τελετή, βράβευσης των αθλητών της άρσης βαρών στο Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Όταν φτάσαμε στο Δημοτικό Θέατρο Πολύγυρου, αισθανθήκαμε λίγο μια πικρία. Γιατί μία τόσο λαμπερή εκδήλωση, που προωθεί την περιοχή όπου διεξάγεται, να μη λάβει χώρα και στον δικό μας Δήμο.

Θυμηθήκαμε όλο εκείνο το θέατρο του παραλόγου που διεξήχθη πριν λίγους μήνες και την τελική άρνηση της τοπικής δημοτικής αρχής σε μια τόσο όμορφη αθλητική εκδήλωση, που προωθεί το αθλητικό πνεύμα αλλά και όλη την πολιτιστική κουλτούρα ενός τόπου. 

Τελικά η πολιτική σκοπιμότητα και η εγκεφαλική δυσκαμψία κάποιων έστειλε αυτή την εκδήλωση στην πρωτεύουσα του Νομού μας που την δέχθηκε με χαρά, την υποστήριξε με πολύ δουλειά, την πλαισίωσε με πολύ αγάπη από όλους τους κατοίκους και φορείς του Πολύγυρου και την παρουσίασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πολύγυρου, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, διεξήχθη μια λαμπρή εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση. Έγιναν βραβεύσεις αθλητών, των παραολυμπιονικών, παραγόντων όπως του προέδρου της παραολυμπιακής επιτροπής και παλιών αθλητών που ήταν Ολυμπιονίκες και τώρα είναι προπονητές στις ομάδες της άρσης βαρών. Βαλέριος Λεωνίδης και Λεωνίδας Σαμπάνης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό.  

Στο τέλος η συγκίνηση έγινε ακόμα μεγαλύτερη με την βράβευση του Ολυμπιονίκη της καρδιάς μας. Του αθλητή που όταν σήκωνε τα βάρη για το πρώτο Ολυμπιακό Χρυσό φώναξε «Για την Ελλάδα». 

Του αθλητή που το 2004 στην Αθήνα, εφόσον έβγαλε τα παπούτσια του στην άκρη του τερέν, όλο το στάδιο σειόταν από τα χειροκροτήματα και την αναφώνηση του ονόματός του. «Πύρρος Δήμας» φώναζε όλο το στάδιο και εμείς από την τηλεόραση ανατριχιάζαμε. 

Ο άνθρωπος που δεν άφησε τα παπούτσια στην άκρη για να πάει σπίτι του. Μετά από αυτό βγήκε μπροστά για να συμπαρασύρει με την αναγνωρισιμότητα του νέους ανθρώπους στον αθλητισμό. Με τον σεβασμό που αντανακλά να κερδίσει την βιωσιμότητα του αθλητισμού και να μπορεί αυτή η χώρα να συνεχίζει να έχει επιτυχίες.

Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, είναι χορηγός του πρωταθλήματος άρσης βαρών και της παραολυμπιακής ομάδας άρσης βαρών. Εμείς ως εργαζόμενοι της εταιρείας και συνδικαλιστές, αγωνιζόμαστε καθημερινά πρωτίστως για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας, την αύξησή τους και δίνουμε έναν διαρκή αγώνα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη για εμάς τους εργαζόμενους. 

Πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και για αυτό δίνουμε μάχες κάθε μέρα. Το πρόσωπο όμως της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που δείχνει η εταιρεία σε αυτό το κομμάτι μόνο περήφανους μας κάνει και αισθανόμαστε και εμείς ένα μέρος αυτής της επιτυχίας."

Πηγή ανάρτησης: olahalkidiki.blogspot

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να κάνεις τέτοιους αγώνες πρέπει να έχεις και ένα μίνιμουμ κοινωνικής μόρφωσης και πολιτισμού. Ανύπαρκτα στοιχεία από την τωρινή διοίκηση του δήμου. Μόνο για αδελφοποιήσεις με ιθαγενείς είναι ικανοί να κάνουν. Τίποτα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι είναι εμπαθείς και μισαλλόδοξοι. Πιο επικίνδυνοι απ΄αυτούς δεν υπάρχουν σ΄όλη τη χώρα. Δήμος οπερέτα!