Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΟΚ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ

Οι παραολυμπιονίκες της άρσης βαρών σε αναμνηστική φωτογραφία στο μεταλλείο των Σκουριών

Το ότι δεν έχει κανένα απολύτως φραγμό ο κατήφορος της κοινωνικά ανάλγητης ΜΚΟ «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» είχαμε την ευκαιρία να το εμπεδώσουμε και χθές.

Στην πιο ρατσιστική ανάρτηση του ιστολογίου της  μέχρι σήμερα υποβιβάζονται, εμμέσως πλην σαφώς, οι παραολυμπιονίκες της άρσης βαρών σε «άβουλα πλάσματα», τα οποία εν αγνοία τους βρέθηκαν, όπως γράφει, στις Σκουριές την Παρασκευή για να φωτογραφηθούν από την Εldorado Gold υπάλληλοι της οποίας περιφέρουν τις φωτογραφίες τους σαν τρόπαια. (!!!)

Εκτός από την μέγιστη προσβολή προς τα πρόσωπα των αθλητών που τίμησαν την Ελλάδα με τον αγώνα και τις διακρίσεις τους στο Ρίο της Βραζιλίας, το ρατσιστικό παραλήρημα του ιστολογίου της ΜΚΟ περιέχει και ένα κάρο ψέματα με κυριότερο εκείνο που θέλει την συντάκτρια του να συνομίλησε με τους αθλητές της παραολυμπιακής ομάδας έξω από το Δημοτικό θέατρο του Πολυγύρου την Κυριακή  το πρωί όταν και μοίραζε antigold φυλλάδια και εκείνοι να της εξομολογήθηκαν ότι παραπλανήθηκαν, ενώ η αλήθεια είναι ότι οι αθλητές αναχώρησαν από τη Χαλκιδική το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετά τις βραβεύσεις τους...

Σ’ ότι αφορά το αν οι αθλητές ήξεραν ή δεν ήξεραν ποιο χώρο επισκέφτηκαν και τι σημαίνει η παρουσία της Ελληνικός Χρυσός στην τεράστια προσπάθεια τους πολύ σύντομα όπως μαθαίνουμε θα δωθούν απαντήσεις προς την ΜΚΟ, που αξίζει τον οίκτο όλων για το θλιβερό κατάντημα της.

Προς το παρόν αναδημοσιεύουμε ένα σχόλιο από το metalleiachalkidikis που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. 

«Με χθεσινή ανάρτησή του το προσωπικό μπλογκ του Τόλη Παπαγεωργίου με τον βαρύγδουπο τίτλο «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», έπεσε σε απίστευτο ατόπημα. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως οι αθλητές της Παραολυμπιακής ομάδας της άρσης βαρών εν αγνοία τους περιφέρονται από την Ελληνικός Χρυσός σε εργοτάξια όπως αυτό των Σκουριών, για να φωτογραφηθούν και να «διακινούν τις φωτογραφίες-ντροπή σαν πολύτιμο τρόπαιο οι υπάλληλοι της Eldorado»!!! 

Με άλλα λόγια ισχυρίζεται πως οι Παραολυμπιονίκες δεν καταλαβαίνουν τι είναι η Ελληνικός Χρυσός, δεν γνωρίζουν που φωτογραφίζονται και σαν άβουλα πλάσματα άγονται και φέρονται από την εταιρεία για διαφημιστικούς σκοπούς!!! Μήπως θα έπρεπε κάποιοι από τους θιγόμενους να προχωρήσουν σε αγωγές; 

Εκτός αυτού κατηγορεί ευθέως τους παράγοντες της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ως «παράγοντες εθισμένους στο χρήμα». Διαβάστε μερικά προσβλητικά αποσπάσματα από την ανάρτηση: «[…] 

Κανένας από τους αθλητές με τους οποίους μιλήσαμε δε γνώριζε. Δεν γνώριζαν ποια μεγάλη εταιρεία ήταν ο χορηγός της Ομοσπονδίας τους. Ούτε τι ήταν οι Σκουριές, αυτό το μέρος που τους πήγαν και φωτογραφήθηκαν ήξεραν, ούτε τι αγώνας έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται για να σωθεί από τα νύχια της εταιρείας-χορηγού. Τις φωτογραφίες-ντροπή διακινούν από προχθες σαν πολύτιμο τρόπαιο οι υπάλληλοι της Eldorado. 

Χρόνια τώρα η εταιρεία προσπαθεί να δώσει τα βρώμικα λεφτά της στα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και αποτυγχάνει, ξανά και ξανά, λόγω της αντίδρασης των οργανωμένων φιλάθλων όλων των ομάδων. Και αν υπάρχουν πάντα μεγαλόσχημοι «παράγοντες» εθισμένοι στο χρήμα απ’οπου κι αν προέρχεται, η Eldorado Gold δεν κατέκτησε και δεν θα κατακτήσει ποτέ τη λαϊκή καρδιά της πόλης. Κι αυτό, έχει σημασία. Επόμενη επιλογή, με επικοινωνιακά κριτήρια πάντα, η άρση βαρών. 

Η διοίκηση της ΟΑΒ τα πήρε τα 60.000 αργύρια και η εταιρεία εξαγόρασε το «δικαίωμα» να περιφέρει τους αθλητές για τις ανάγκες της προπαγάνδας της, να τους χρησιμοποιεί για να καλύψει την κραυγή του τόπου». Αναρωτιέμαι και πάλι και επαναλαμβάνω… 

Μήπως κάποιοι από τους θιγόμενους θα πρέπει να προχωρήσουν σε αγωγές; Εδώ μια φωτογραφία των χρυσών Παραολυμπιονικών, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση του antigoldgr.org δεν γνωρίζουν που βρίσκονται, και τους έφεραν εδώ εν… αγνοία τους οι «υπάλληλοι της Eldorado», για να βγάλουν «φωτογραφίες της ντροπής»!!! 

Γνωρίζαμε τι μέσα χρησιμοποιούσε ήταν το συγκεκριμένο μπλόγκ, αλλά τώρα μάθαμε πως καταφεύγει και σε ποταπές αθλιότητες μη διστάζοντας μπροστά σε τίποτα, ούτε στην φήμη των ανθρώπων που έκαναν περήφανη όλη την Ελλάδα, αμαυρώνοντας απροκάλυπτα την προσωπικότητά τους. Ξεφτίλα…»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή αλητεία πως θα τερματιστεί όταν οι ίδια ή πολιτεία δίνει τις πλάτες της;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει 'ερθει ακόμη η ώρα να ψάξει η πολιτεία τι κρύβεται πίσω απ' αυτές τις γκρούπες και να το αποκαλύψει; Δεν καταλαβαίνουν οι δημόσιοι λειτουργοί ότι η μεγαλύτερη απειλή τους δεν είναι η αξιολόγηση αλλές αυτές οι ομάδες που δρούν διαβρωτικά στον κοινωνικό ιστό για να διαλύσουν κράτος και κοινωνία;

Ανώνυμος είπε...

Όσό και να κοπανιούνται και να γίνονται ρατσιστές και χυδαίοι η άρση βαρών έχει βρεί το σπίτι της και αυτός είναι ο Πολύγυρος Χαλκιδικής.