Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταλλείο Ολυμπιάδας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, με τις εργασίες που υλοποιεί η θυγατρική εταιρεία της Eldorado Gold "Ελληνικός Χρυσός" στην περιοχή της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Στην Ολυμπιάδα, έως τον Μάρτιο του 2017 προβλέπεται να έχει ξεκινήσει η έναρξη λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας. Ο ετήσιος στόχος που τίθεται είναι η παραγωγή 72.000 ουγγιών χρυσού και 55.000 ουγγιών ισοδύναμων χρυσού.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη δεύτερη φάση του έργου, με την πρώτη φάση που ολοκληρώνεται, να περιλαμβάνει την επεξεργασία παλαιών τελμάτων της Ολυμπιάδας.

Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση προς τους αναλυτές, ο καναδικός όμιλος υπολογίζεται ότι θα επενδύσει για την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του έργου - από το, εν εξελίξει, τρίτο τρίμηνο του 2016 έως το πρώτο τρίμηνο του 2017- συνολικά 212 εκατ. δολάρια.

Το σύνολο των κεφαλαιουχικών δαπανών που πραγματοποίησε στην περιοχή η εταιρεία, το τρίτο τρίμηνο, ήταν 41,7 εκατ. ευρώ.

Κοίτασμα

Μικτά θειούχα μεταλλεύματα

4,6% μόλυβδος (Pb), 6,01% ψευδάργυρος (Zn), 9 gr/tn Χρυσός (Au) και 138 gr/tn άργυρος (Ag)

Παραγωγή

Συνολικά θα εξορυχθούν 11,5 εκ. τόνοι μεταλλεύματος
  • Διάρκεια 25 έτη
  • Ανάπτυξη Υπόγεια 
 
 Φάσεις Παραγωγής  
  1.    Αποκατάσταση παλαιών αποθέσεων, παραγωγή 50.000 ουγκιές/έτος
  2.    Υπόγεια παραγωγή με παράλληλη ανάπτυξη μεταλλείου και αποκατάσταση παλαιών περιοχών  – παραγωγή 84.000 ουγκιές/έτος
  3.    Παραγωγή 190.000 ουγκιές/έτος
  Ιστορία

2012 Ξεκινά η υλοποίηση της επένδυσης  της Ελληνικός Χρυσός. Λειτουργεί το ανακαινισμένο εργοστάσιο εμπλουτισμού και προχωρά η απομάκρυνση των παλαιών τελμάτων.

2011 Εγκρίνονται με Κοινή Υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.) οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου της Ελληνικός Χρυσός στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου αφορά την Ολυμπιάδα, τις Σκουριές και το Στρατώνι.

2004 Τα μεταλλευτικά δικαιώματα και οι μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας περνούν στην Ελληνικός Χρυσός.

Στο βίντεο που ακολουθεί αφορά τον σχεδιασμό της Ελληνικός Χρυσός για την επαναλειτουργία της μεταλλευτικής ζώνης της Ολυμπιάδας συμπεριλαμβανομένου της αποκατάστασης του χώρου απόθεσης των εκμεταλλεύσεων επί εποχής Μποδοσάκη.


Πηγή ανάρτησης: hellas-gold