Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΟΥΝ?" (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια τοποθετήσεις γεμάτες ουσία για την διαχρονική ανικανότητα των έκαστοτε κυβερνήσεων της χώρας να αξιοποιήσουν ουσιαστικά τον ορυκτό πλούτο της χώρας δημιουργώντας πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης οι εργαζόμενοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας έδωσαν το στίγμα της πολυπληθούς μεταλλευτικής κοινότητας της ΒΑ Χαλκιδικής μέσα από την κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού "Ε".

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του εργαζόμενου Φώτη Χαλκιά  που είναι οικογενειάρχης με 3 παιδιά και δήλωσε επί λέξη: "Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε σε θέση να σπείρουμε και να φυτέψουμε ένα λουλούδι και μπορούμε να το κάνουμε να ανθίσει. Η κυβέρνηση μπορεί να έρθει εδώ και να το ποτίσει;"

Η κάμερα του δελτίου ειδήσεων του "Live news" επισκέφτηκε τη Στοά 59 του μεταλλείου της Ολυμπιάδας με το δημοσιογράφο Άρη Κουτσιούκη και ρώτησε τους μεταλλωρύχους για την εντύπωση που τους προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση Σταθάκη.

Οι εργαζόμενοι χωρίς περιττές κουβέντες εξήγησαν τόσο στο δημοσιογράφο όσο και έστειλαν το μήνυμα στην Ελληνική κοινή γνώμη, ότι αυτή η απόφαση δεν σημαίνει απολύτως τίποτα και είναι μια από τις εκατοντάδες επιμέρους εγκρίσεις που πρέπει να δίνει η κυβέρνηση για να προχωράει κανονικά το έργο, χωρίς καθυστερήσεις και σκόπιμες χρονοτριβές.

Το θέμα, όπως επισήμαναν οι εργαζόμενοι είναι να αποφασίσει οριστικά και διαχρονικά η Ελληνική πολιτεία τι πραγματικά θέλει γιατί μέχρι τώρα δεν δείχνει ιδιαίτερα φιλική προς τις ξένες επενδύσεις.

Δείτε το βίντεο με το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Ε".


 



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυβέρνηση που είναι σε ομηρία από μπαχαλάκηδες και ΜΚΟ πως να κυβερνήσει την χώρα;