Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΣΕ #SKOURIES!


H εναπομείνασα θεσμική προέκταση της αμφιλεγόμενης ΜΚΟ "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", κατά δήμο, ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς εξέδωσε χθες με καθυστέρηση μόλις 3 εβδομάδων μια ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τον απερχόμενο υπουργό ΠΕΝ Πάνο Σκουρλέτη για την απόρριψη της αίτησης θεραπείας της Ελληνικός Χρυσός αναφορικά με την πυρομεταλλουργική μέθοδο της ακαριαίας τήξης (flash smelting).

Πιθανώς, να μην είχε βγεί καν αυτή η ανακοίνωση αν δεν μεσολαβούσε μια υπολειπόμενη τυπική έγκριση από την νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ της τροποποίησης της τεχνικής μελέτης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, κάτι όμως που προκάλεσε "έκκριση χολής" στις τάξεις της ισχνής antigold κοινότητας του δήμου.


Από τη στιγμή που ο εκτελών χρέη δημάρχου μπήκε στη διαδικασία να κάνει "μασάζ" στο πάντα καταπιεστικό antigold ακροατήριο φρόντισε το περιεχόμενο της επιστολής να εκπέμπει στο γνωστό παράλληλο σύμπαν και επιπλέον να είναι "κοινωνικά ενωτικό", "αναπτυξιακό" και αν μη τι άλλο "τεχνικά" και "πολιτικά" συμβουλευτικό προς την νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Αντι άλλων σας παραθέτουμε το "συμπύκνωμα" της εν λόγω ανακοίνωσης, που βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο.
 
"Μετά το θετικό δεδομένο και της τελευταίας απόφασης του πρώην Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  ο Δήμος Αριστοτέλη, εκφράζοντας τη βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών, θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσουν κινήσεις και ενέργειες, στις οποίες θα πρέπει σύντομα να προχωρήσει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θα έχουν ως τελικό στόχο την οριστική διακοπή των εργασιών επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας και την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής των Σκουριών, πριν η περιβαλλοντική καταστροφή καταστεί οριστικά μη-αναστρέψιμη."

ΚΑΜΊΑ επιθεώρηση ΠΟΤΈ στα χρονικά δεν προκάλεσε ΤΌΣΟ άφθονο γέλιο μέσα σε δυσάρεστες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όσο αυτή που ανεβάζει κάθε τόσο η antigold κομπανία. 

Τους αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια που μπορούν και υποστηρίζουν τόσο καλά το παράλληλο σύμπαν στο οποίο κινούνται με παροιμιώδη άνεση. Οι γνωστές χρονοπύλες μετατόπισης ενέργειας δεν φτουράνε μια μπροστά τους!

Εξυπακούεται πως η επαφή τους με την πραγματικότητα μπορεί να φύγει, αν δεν μπορεί άλλο να περιμένει... 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος είναι μικρογραφία της κυβέρνησης. Είναι σε ομηρία απο ΜΚΟ και μπαχαλάκηδες. Είναι αδύνατο έτσι να διοικήσεις. Ευθύνη σ' αυτό έχουμε εμείς από τα βόρεια χωριά που δώσαμε 600 ψήφους παραπάνω στο Μίχο για να μας φέρει την ενότητα και πήραμε να μην πω. Καλά να πάθουμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί ο εκτελών χρέη δημάρχου να εκφράζει την ισχνή πλειοψηφία των ψηφισάντων πολιτών, αλλά του διαφεύγει η μικρή; λεπτομέρεια ότι είναι δήμαρχος όλου του δήμου και όχι δύο πόλεων μόνο. Έχει καταντήσει αηδία ένας δήμος να σέρνεται πίσω από μια ολιγομελή συμμορία ‘τύπου’ ΜΚΟ (tres sic). Η επόμενη σκέψη είναι ότι τους ψεκάσανε με το γνωστό αέριο κατάλοιπο από τις συναυλίες των αναρχορεμαλοειδών στην μοναδική περιοχή που βρίσκουν βήμα να εκφραστούν. Η καθημερινές όμως επιπτώσεις από την εσκεμμένη απώλεια παροχών από την επένδυση προς τον δήμο απλά δυσκολεύει την ζωή των δημοτών σε θέματα άμεσης παρέμβασης. Τελικά το πέταγμα του αετού από τον δήμαρχο βλάπτει τον δήμο.

ΟΒΕΛΙΞ ®