Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

ANTI(GOLD)ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ: "ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ = ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ: "ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"!

Μπορείτε να βγάλετε συμπέρασμα;

Η φωτογραφία που μας έστειλε φίλος αναγνώστης είμαστε σίγουροι πως θα γίνει συλλεκτική. Αυτό θα συμβεί καθώς οι δυο αφίσες που απεικονίζονται σ΄αυτήν συνιστούν τον ορισμό της τρανταχτής ιδεολογικής αντίφασης αλλά και σύγχυσης που πολλές φορές βλέπουμε να επικρατεί στον λεγόμενο χώρο των κινημάτων και των συλλογικοτήτων.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αριστερής αφίσας η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας "θα είναι μια νίκη για λογαριασμό ολόκληρης της εργατικής τάξης"

"Ίσως και να στέκει αυτός ο συλλογισμός" θα μπορούσε να πεί κάποιος που νιώθει απόλυτα αλληλέγγυος στο δράμα των μεταναστών και τη δίψα τους να ριζώσουν κάπου με προοπτική για μια ειρηνική και δημιουργική ζωή.

Εκεί λοιπόν που πάς να ισορροπήσεις νοηματικά μεταξύ του μεταναστευτικού ζητήματος και της νίκης που φαίνεται να επιζητεί μέσω αυτού η εργατική τάξη στη χώρα μας, σύμφωνα με τους εμπνευστές της αφίσας, το χάνεις τελείως διαβάζοντας το περιεχόμενο της ακριβώς διπλανής αφίσας με την στοχοποιητική ρητορική και αερολογία σε βάρος των μεταλλείων της ΒΑ Χαλκιδικής και της μεταλλευτικής δραστηριότητας εν γένει. Εκεί σβήνονται μέσα σου όλα τα προηγούμενα τα περί "νίκης της εργατικής τάξης".

Το πιο τραγελαφικό όλων είναι ότι αυτές οι αφίσες μπορεί να κολλήθηκαν από το ίδιο χέρι...

Συμπερασματικά; Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας να κλείσουν. Οι μετανάστες να νομιμοποιηθούν όλοι και η εργατική τάξη της Ελλάδας θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα της!

Όποιος διαφωνεί πηγαίνει στο σπίτι του. Επανέρχεται συνοδευόμενος απαραιτήτως με πιστοποιητικό συναντίληψης...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην κίτρινη αφίσα υπάρχει ένα κρυφό μηνύμα γραμμένο με στυλό που γράφει: "antifa=$oros,spy,σιων".

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Που έχουμε φτάσει ρε παιδιά; Ομάδες ανεπάγγελτων και αργόσχολων που ζούνε από τέτοιου είδους "μεροκάματα" (αφισοκολήσεις, πορείες, συγκεντρώσεις, μπάχαλα) να πολεμάνε χωρίς ντροπή τους έλληνες εργαζόμενους σε βιομηχανίες; Είναι νίκη η νομιμοποίηση του παράνομου μετανάστη και ήττα το τίμιο μεροκάματο του έλληνα μεταλλωρύχου που φορολογείται και δίνει με την σκληρή δουλειά του ζωή και έσοδα στην τοπική και εθνική οικονομία; Όχι, δεν θα τρελαθούμε πό τους ανεγκέφαλους που κάποτε φωνάζανε ότι η επένδυση δεν ΄θα στηρίζεται σε ντόπιο εργατικό δυναμικό γιατί απο την πίσω πόρτα θα φέρουν ξένους εργάτες.
Αυτά να τα πάνε να τα πούνε στο λάτρη των "ειδικών οικονομικών ζωνών" τον κ. Λαμπάκη που έτσι ονειρεύεται την ανάπτυξη της Θράκης. Εμείς από την άλλη ας ξυπνήσουμε. Η προπαγάνδα τους θα πρέπει να απαντάται.

Ανώνυμος είπε...

Είναι βέβαιο 3:44 ότι αυτό που κρύβεται πίσω από την υπόθεση των Σκουριών και των δυνάμεων που πολεμούν την επένδυση είναι μείζον θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος, αφού οι Σκουριές και παλιότερα η Ολυμπιάδα ήταν ο δοκιμαστικός σωλήνας και η μικρογραφία όλων όσων θα ακολουθούσαν στην Ελλάδα και ζούμε στο σήμερα. Δηλαδή τα τελευταία 7 χρόνια.Ένα καθαρά τεχνικό θέμα μεατράπηκε σε πεδίο δράσης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.
Πάντως, αναγωγές ταύτισης του στόχου των Ελλήνων και ξένων ακτιβιστών που ήρθαν και έδρασαν στην Ελλάδα και την Χαλκιδική με τους παράνομους μετανάστες που έρχονται κατα μυριάδες στην Ελλάδα γίνονται. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι πλέον και επίσημα.
Να είμαστε δίκαιοι.Ο Λαμπάκης επισήμως είναι κατά της ΕΟΖ στη Θράκη. Από την άλλη στήριζε πολιτικά ένα φόρουμ χρηματοικονομικό που στις αρχές του 2009 έκανε την εμφάνιση του στην Αλεξανδρούπολη και το τροφοδοτούσε οικονομικά η Ντόιτσε Μπάνκ.
Αυτό το φόρουμ καλλιεργούσε την λύση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης ως φόρμουλα οικονομικής ανάπτυξης. Μπερδεμένα πράγματα. Γι' αυτό απαιτείται σοβαρή έρευνα από τον ιστορικό του μέλλοντος. Αν το επιτρέψουν βέβαια και οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους οικοκάπηλους των Σκουριών και της Θράκης. Η κάλυψη που έχουν από κάθε απόψη είναι πρωτόγνωρη.
Το τι κάνουν οι συλλογικότητες και οι ΜΚΟ έχει αποκαλυφθεί σε όσους κάνουν χρήση του ίντερνετ. Υπάρχει όμως και κόσμος που ακόμη δεν έχει ιδέα. Το θέμα είναι το τι κάνουμε εμείς που καταλαβαίνουμε που πάει η κατάσταση για να αμυνθούμε απέναντι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού που προωθούν;
Γιατί δεν οργανωνόμαστε να κάνουμε και εμείς ημερίδες αντίστοιχες για τον σκοτεινό ρόλο των ΜΚΟ, την κινημάτων και των συλλογικοτήτων στην Ελλάδα;
Ανοιχτές εκδηλώσεις για όλους με ομιλητές που θα έχουν ειδικό βάρος και αποδείξεις για όσα θα ισχυρίζονται. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Καλή χρονιά εύχομαι με γνώση για δράση. Αν θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις γενιές που έρχονται από πίσω μας.

Ανώνυμος είπε...

Προς @6 Ιανουαρίου 2017 - 1:45 μ.μ.

Συνηθίζεται τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να τις ψάχνουν οι διωκτικές αρχές της κάθε χώρας. Μέχρι να ασχοληθεί μαζί τους ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να έχουν προκύψει σοβαρές αν όχι ανεπανόρθωτες καταστάσεις. Αν είναι όμως να βάλουμε και τον ιστορικό του μέλλοντος στο παιχνίδι να απαιτήσουμε να αναλύσει την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και τα αληθινά κίνητρα της δολοφονίας του Αθανασιάδη Μποδοσάκη. Νομίζω ότι αυτά τα 2 πολύ σοβαρά θέματα θα δώσουν εξηγήσεις σε πολλά και βεβαίως για την τεχνητή κρίση που περνάει η Ελλάδα και εμείς θα εχουμε καταλάβει το στήσιμο της σκηνής και τους ρόλους που καλούνται να παίξουν όλοι οι πολιτικοί.