Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ


Την δική του διάσταση έδωσε ο εκτελών χρέη δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς για την εικόνα που έζησαν οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη τις τελευταίες μέρες μετά την επέλαση του χιονιά.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του εκτελούντα χρέη δημάρχου δεν υπάρχει ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης για τα προβλήματα που ανέκυψαν στην καθημερινότητα των κατοίκων των βόρειων χωριών του δήμου.

Αντιθέτως εκφράζεται η μέγιστη ικανοποίηση για τη συνολική διαχείριση τους, που πηγάζει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται "από την έγκαιρη προετοιμασία και το σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό", καθώς χάρη σ' αυτόν ο δήμος έφτασε στο σημείο να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων που ανέκυψαν με το οδικό δίκτυο στην Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής! Επιπλέον τα όποια παράπονα και κριτικές διατυπώνονται ανάγονται κατά την άποψη τους στην σφαίρα της μικροπολιτικής...

Πριν διαβάσετε ολόκληρη των ανακοίνωση να συμπληρώσουμε πως ο εκτελών χρέη δημάρχου Γιώργος Ζουμπάς σε δηλώσεις του μέσα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται στην ανάγκη κάθε δυνατής χρηματοδότησης του δήμου, καθώς όπως τονίζει:

"Η αλλαγή του κλίματος και η επίδραση που έχει στα τοπικά καιρικά φαινόμενα, αλλά και η αποψίλωση του φυσικού προστάτη της περιοχής, του ορεινού όγκου του Κακάβου, μας υποχρεώνει να υλοποιήσουμε κατά προτεραιότητα τις δράσεις πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, όπως αυτές προβλέπονται στο Επιχειρησιακό μας Σχέδιο".

Να σημειώσουμε εδώ πως είναι πολύ έμμεση έως ανεπαίσθητη η κριτική που ασκεί ο Γιώργος Ζουμπάς προς στους οικολογούντες του δήμου για την συστηματική αποψίλωση του Κάκαβου, καθώς είναι ανυπολόγιστος ο αριθμός στρεμμάτων δασικής γης που έχουν κόψει και κάψει με τις προσχηματικές διαμαρτυρίες τους εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας, αλλά και τις γιορτές που διοργανώνουν με πάσα αφορμή και τις οποίες συνοδεύουν με ψησίματα κρεάτων ακόμη και με 6 ή 7 μποφόρ!

Διαβάστε ΕΔΏ ολόκληρη των ανακοίνωση του γραφείου του εκτελούντος γραφείου δημάρχου Αριστοτέλη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζει στον κόσμο του ο Ζουμπάς και ο σκιώδης δήμαρχος Μίχος. Τελευταία χρονιά που κάνουν τους καουμπόυδες. Του χρόνου είναι προεκλογική χρονιά και θα γελάμε εμείς μαζί τους!

Ανώνυμος είπε...

Απο ποιούς δέχεται να χρηματοδοτηθεί ο δήμος που είναι κόντρα σε δωρεές και χρηματοδοτήσεις; Από την ΒP, την SHELL,την AVIN για παράδειγμα δέχεται; Να βγάλει μια λίστα με τις προυποθέσεις για να ξέρει όποια εταιρεία θέλει να βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Να ανοίξει το πουγκί τους και να ενισχύσει ΤΩΡΑ το δήμο η ΜΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Τόσο ψωμάκι τους έδωσε η Χαλκιδική. Καιρός είναι να επιστρέψουν κάτι πίσω σε χρήμα!

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της ανακοίνωσης. Να πουν τα αυτονόητα; Αυτά δηλαδή που είναι υποχρέωση της κάθε Δημοτικής Αρχής να πράξει;
Δεν υπεισέρχομαι στην ουσία του δελτίου τύπου, να κρίνω δηλαδή την αποτελεσματικότητα του Δήμου στις έκτακτες αυτές περιπτώσεις που αναφέρει η ανακοίνωση. Αλλά το ύφος της ανακοίνωσης -έτσι τουλάχιστο μου φάνηκε - είναι απολογητικό και ... απολογιστικό.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει από το μενού και το γνωστό ...επιδόρπιο. Αυτό με τον "φυσικό προστάτη της περιοχής" τον Κάκκαβο!
Και μιλάνε και με όρους ξένους προς αυτούς. Ξέρουν αλήθεια τι είναι επιχειρησιακό σχέδιο; Αμφιβάλλω...

Πάντως αποκομίσαμε όλοι οι κάτοικοι της Βόρειας Χαλκιδικής και κάτι χρήσιμο απ' την ανακοίνωση. Μάθαμε πως ότι κακό συμβεί στο μέλλον στον τόπο μας, μακριά από δω, η αιτία θα ΄χει ονοματεπώνυμο.
Η αιτία θα 'ναι βέβαια η επένδυση...