Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Μια πρώτη όσο και ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο της επιστήμης που σπουδάζουν απέκτησαν οι πρωτοετείς φοιτητές του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Κασσάνδρας όπου ενημερώθηκαν από επιστημονικά  στελέχη της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός για τα κοιτάσματα της ευρύτερης μεταλλευτικής ζώνης της ΒΑ Χαλκιδικής.

Επιπλέον, οι πρωτοετείς φοιτητές της Γεωλογίας ενημερώθηκαν και για το τρέχον επενδυτικό έργο που αφορά την αξιοποίηση αυτών των εξαιρετικά σημαντικών κοιτασμάτων που φέρει το υπέδαφος, γεγονός που έδειξε να τους προξενεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ευχή μας όλα αυτά τα παιδιά να καταφέρουν να ολοκληρώσουν απερίσπαστα τις σπουδές τους και να βρουν εργασία στην Ελλάδα, που σχεδόν κάθε μέρα τα τελευταία 6 χρόνια χάνει πολύ κρίσιμο και εξίσου χρήσιμο και αναγκαίο επιστημονικό δυναμικό.

Επίσης, μακάρι αυτά τα παιδιά να αγαπήσουν με πάθος την επιστήμη τους και να την υπηρετήσουν πιστά μένοντας ταυτόχρονα μακριά από πολιτικές, κομματικές και άλλου είδους σκοπιμότητες που όλο και περισσότερο τα τελευταία δηλητηριάζουν το σώμα της επιστημονικής κοινότητας.

Ο επιστήμονας πέρα από τις καλές γνώσεις πρέπει να ξεχωρίζει και για το ΉΘΟΣ του και αυτό πρέπει να αποτελεί αξίωμα στον επιστημονικό βίο τους.


Πηγή ανάρτησης: HellasGold