Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΜΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ


Ο Δήμος Αριστοτέλη για τα επόμενα τρία χρόνια θα έχει στο πλευρό του τις υπηρεσίες μιας ΜΚΟ για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας σε όσους δημότες του θα πλήττονται απ' αυτή.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια είδηση ΚΑΙ με αναπτυξιακό πρόσημο, καθώς η εν λόγω ΜΚΟ θα δημιουργήσει στον δήμο και τις ανάλογες δομές όπως: κοινωνικό παντοπωλείο, δομή παροχής συσσιτίου, κοινωνικό φαρμακείο.

Αυτές οι δομές εκτός από τους άπορους δημότες του δήμου Αριστοτέλη θα ωφελήσουν και κόσμο που θα πρέπει να εργαστεί γι' αυτές, κάτι που σημαίνει θέσεις εργασίας και προσλήψεις.

Το πως θα γίνουν όλα αυτά και τι άλλα οφέλη θα αποκομίσει ο δήμος απ' αυτή την συνεργασία μένει να διευκρινιστούν από τον ίδιο τον δήμο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συγχρηματοδοτούμενο μέσω ΕΣΠΑ και η ΜΚΟ θα συμπράξει με ακόμη 20 Δήμους όλης της χώρας για την πάταξη της ακραίας φτώχειας, ενώ το πόσο που θα εισπράξει για τη συμμετοχή της ανέρχεται στο ύψος των 5 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το όνομα της ΜΚΟ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, παρ' όλο που οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κεγκέρογλου και Χριστοφιλίδου κατέθεσαν επερώτηση στη βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση προς τους υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών αντίστοιχα.



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία σχέδια έχει ο δήμος για τους δημότες του. ΜΚΟ να λύνει τα προβλήματα της φτώχεια του...
Πειράζει τον αναπληρωτή δήμαρχο και την παρέα του οι δημότες του να παράγουν πλούτο; Είναι απολύτως αντικοινωνικές λογικές και πολιτικές αυτές που προωθεί ο "στρατηγικός σχεδιασμός" της antigold αρχής. Να ξέρουν ότι την κοινωνία δεν την έχουν στο πλευρό τους. Έχουν περιοριστεί στον μικρόκοσμο της Ιερισσού. Και ούτε εκεί τους θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Αντε και με τον Καρανικα διευθυντη στην ΜΚΟ. Θα γελασει και το παρδαλο κατσικι.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Αποδεικτικό της άθλιας πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει ο δήμος και η παράταξη με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: "κίνημα ανάπτυξης".