Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ"


Την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε ταυτόχρονη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης.

Ο Πρόεδρος της  ΝΔ είπε ότι αυτή η αξιοποίηση πρέπει να γίνει με σεβασμό προς το περιβάλλον. "Όλοι οι γεωλόγοι μας λένε ότι η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει τεράστια ορυκτολογική δύναμη, η οποία αξίζει και πρέπει να αξιοποιηθεί με βασικό γνώμονα στο σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι και αλλιώς η κείμενη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή." τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επένδυση χρυσού που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κοιτασματολογικό δυναμικό της ΒΑ Χαλκιδικής λέγοντας τα εξής: 

"Είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση από την οποία ζουν πολλοί άνθρωποι και έχει την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η εταιρεία προσφέρει σημαντικά έσοδα στο Ελληνικό κράτος και μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα στο μέλλον. Επίσης η εταιρεία έχει δικαιωθεί στα δικαστήρια. Πρέπει να προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον. Το κράτος να ελέγχει αλλά όχι να βάζει τρικλοποδιές." δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.








4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που λέει ξεκάθαρα ναι στην εξορυκτική δραστηριότητα στο πλαίσιο μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Λόγια σταράτα και δεσμεύσεις χωρίς παρεσνθέσεις και αγκύλες.

Ανώνυμος είπε...

Έντιμα λόγια. Μακάρι να οδηγήσουν και σε αποτελεσματικές πράξεις όταν έρθει η κρίσιμη ώρα. Οι πεμπτοφαλαγγίτες είναι βέβαιο ότι θα παραμονεύουν για την προβοκάτσια τους.

Ανώνυμος είπε...

Κανένας Έλληνας πολιτικός δεν θυμάται αυτά που έχει υποσχεθεί πριν πιάσει στασίδι στην καρέκλα. Γιατί να αποτελέσει εξαίρεση ο Μητσοτάκης; Εδώ δερν μιλάνε για να πούν ποιός τους έριξε Καραμανλής, Σαμαράς και θα αντισταθεί ο Μητσοτάκης στον παγκόσμιο φασισμό των ΜΚΟ και την υποανάπτυξη που ποράγουν ελέω κλιματικής αλλαγής; Πολύ δύσκολα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητσοτάκης δεν είναι πολιτικάντης και λαοπλάνος. Μπορεί να είναι από πολιτικό τζάκι λέει όμως τα πράγματα όπως είναι και δεν χαιδεύει αυτιά. Χειρότερος δεν μπορεί να είναι απ' αυτό που ζούμε, όχι μόνο μετα μεταλλεία, αλλά σ΄όλους τους τομείς. Δεν πάει άλλο αυτό το χάλι.