Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

"ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥ?"


Το ερώτημα που έχουμε για τίτλο της ανάρτησης τέθηκε μεταξύ άλλων σε σχόλιο κάτω από προηγούμενη ανάρτηση μας για τις αφίσες συλλογικοτήτων που, κατά την άποψη μας, δεν δένουν ιδεολογικά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των αφισών τους, από τη μία θέλουν να δείξουν αλληλέγγυη στην εργατική τάξη υποστηρίζοντας ότι θα δώσει οφέλη σ' αυτή η νομιμοποίηση των μεταναστών, ενώ σε διπλανή αφίσα αυτή την εργατική τάξη την πολεμούν σκληρά στο πρόσωπο των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Οι επίμαχες αφίσες

Αναγνώστες του blog κατέθεσαν σ' αυτή την ανάρτηση τον ευρύτερο προβληματισμό τους για την "εξίσωση" που προέκυψε μέσα από τις αφίσες με το φιλομεταναστευτικό, φιλεργατικό και αντιμεταλλευτικό περιεχόμενο αντίστοιχα που έχουν τοιχοκολληθεί σε τοίχους της Θεσσαλονίκης.

Θα αναδημοσιεύσουμε όλα τα σχόλιο που ανεξαρτήτως αν δεν μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους σ΄όλα τους τα σημεία, νομίζουμε πως το περιεχόμενο τους σε γενικές γραμμές του προσφέρεται ως τροφή για σκέψη και προβληματισμό. 

"Ανώνυμος είπε...
Στην κίτρινη αφίσα υπάρχει ένα κρυφό μηνύμα γραμμένο με στυλό που γράφει: "antifa=$oros,spy,σιων".


    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ.

     
4 Ιανουαρίου 2017 - 5:15 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...



Που έχουμε φτάσει ρε παιδιά; Ομάδες ανεπάγγελτων και αργόσχολων που ζούνε από τέτοιου είδους "μεροκάματα" (αφισοκολήσεις, πορείες, συγκεντρώσεις, μπάχαλα) να πολεμάνε χωρίς ντροπή τους έλληνες εργαζόμενους σε βιομηχανίες; Είναι νίκη η νομιμοποίηση του παράνομου μετανάστη και ήττα το τίμιο μεροκάματο του έλληνα μεταλλωρύχου που φορολογείται και δίνει με την σκληρή δουλειά του ζωή και έσοδα στην τοπική και εθνική οικονομία; Όχι, δεν θα τρελαθούμε πό τους ανεγκέφαλους που κάποτε φωνάζανε ότι η επένδυση δεν ΄θα στηρίζεται σε ντόπιο εργατικό δυναμικό γιατί απο την πίσω πόρτα θα φέρουν ξένους εργάτες.

    Αυτά να τα πάνε να τα πούνε στο λάτρη των "ειδικών οικονομικών ζωνών" τον κ. Λαμπάκη που έτσι ονειρεύεται την ανάπτυξη της Θράκης. Εμείς από την άλλη ας ξυπνήσουμε. Η προπαγάνδα τους θα πρέπει να απαντάται.

    
 5 Ιανουαρίου 2017 - 3:44 μ.μ.
 

 Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Είναι βέβαιο 3:44 ότι αυτό που κρύβεται πίσω από την υπόθεση των Σκουριών και των δυνάμεων που πολεμούν την επένδυση είναι μείζον θέμα που πρέπει να απασχολήσει τον ιστορικό του μέλλοντος, αφού οι Σκουριές και παλιότερα η Ολυμπιάδα ήταν ο δοκιμαστικός σωλήνας και η μικρογραφία όλων όσων θα ακολουθούσαν στην Ελλάδα και ζούμε στο σήμερα. Δηλαδή τα τελευταία 7 χρόνια. Ένα καθαρά τεχνικό θέμα μετατράπηκε σε πεδίο δράσης πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Πάντως, αναγωγές ταύτισης του στόχου των Ελλήνων και ξένων ακτιβιστών που ήρθαν και έδρασαν στην Ελλάδα και την Χαλκιδική με τους παράνομους μετανάστες που έρχονται κατά μυριάδες στην Ελλάδα γίνονται. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι πλέον και επίσημα. 
  
Να είμαστε δίκαιοι. Ο Λαμπάκης επισήμως είναι κατά της ΕΟΖ στη Θράκη. Από την άλλη στήριζε πολιτικά ένα φόρουμ χρηματοοικονομικό που στις αρχές του 2009 έκανε την εμφάνιση του στην Αλεξανδρούπολη και το τροφοδοτούσε οικονομικά η Ντόιτσε Μπάνκ.

Αυτό το φόρουμ καλλιεργούσε την λύση της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης ως φόρμουλα οικονομικής ανάπτυξης. Μπερδεμένα πράγματα. Γι' αυτό απαιτείται σοβαρή έρευνα από τον ιστορικό του μέλλοντος. Αν το επιτρέψουν βέβαια και οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους οικοκάπηλους των Σκουριών και της Θράκης. Η κάλυψη που έχουν από κάθε άποψη είναι πρωτόγνωρη.

Το τι κάνουν οι συλλογικότητες και οι ΜΚΟ έχει αποκαλυφθεί σε όσους κάνουν χρήση του ίντερνετ. Υπάρχει όμως και κόσμος που ακόμη δεν έχει ιδέα. Το θέμα είναι το τι κάνουμε εμείς που καταλαβαίνουμε που πάει η κατάσταση για να αμυνθούμε απέναντι στην διάλυση του κοινωνικού ιστού που προωθούν;

Γιατί δεν οργανωνόμαστε να κάνουμε και εμείς ημερίδες αντίστοιχες για τον σκοτεινό ρόλο των ΜΚΟ, την κινημάτων και των συλλογικοτήτων στην Ελλάδα;
     
Ανοιχτές εκδηλώσεις για όλους με ομιλητές που θα έχουν ειδικό βάρος και αποδείξεις για όσα θα ισχυρίζονται. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Καλή χρονιά εύχομαι με γνώση για δράση. 

Αν θέλουμε να αφήσουμε κάτι στις γενιές που έρχονται από πίσω μας.


6 Ιανουαρίου 2017 - 1:45 μ.μ

Ανώνυμος είπε...


Προς @6 Ιανουαρίου 2017 - 1:45 μ.μ.


Συνηθίζεται τέτοιες σοβαρές υποθέσεις να τις ψάχνουν οι διωκτικές αρχές της κάθε χώρας. Μέχρι να ασχοληθεί μαζί τους ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να έχουν προκύψει σοβαρές αν όχι ανεπανόρθωτες καταστάσεις. Αν είναι όμως να βάλουμε και τον ιστορικό του μέλλοντος στο παιχνίδι να απαιτήσουμε να αναλύσει την αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και τα αληθινά κίνητρα της δολοφονίας του Αθανασιάδη Μποδοσάκη. Νομίζω ότι αυτά τα 2 πολύ σοβαρά θέματα θα δώσουν εξηγήσεις σε πολλά και βεβαίως για την τεχνητή κρίση που περνάει η Ελλάδα και εμείς θα εχουμε καταλάβει το στήσιμο της σκηνής και τους ρόλους που καλούνται να παίξουν όλοι οι πολιτικοί.
     
6 Ιανουαρίου 2017 - 8:09 μ.μ.
 






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για την προδοτική νέα αριστερά ναι είναι ήττα το μεροκάματο του Έλληνα φορολογούμενου εργάτη. Χρειάζεται ιδεολογική σύγκρουση μαζι της αλλιώς δεν θα υπάρξει φως στο τούνελ που μπήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια ευθύνη γι' αυτό το χάλι έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτές έκαναν τις ΜΚΟ υπηρεσιακούς παράγονες κράτος δηλαδή στη θέση του κράτους.Και όλα αυτά εξαιτίας της απληστίας του πολιτικού συστήματος που δεν χορταίνει με τίποτα!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι αυτοι είναι η "5η φάλαγγα". Ο θεός να μας φυλάει.