Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ!


Στο Rizopoulos Post δημοσιεύτηκε ένα εξαιρετικό άρθρο αναφορικά με την επικίνδυνη ελαφρότητα με την οποία οι πολιτικοί μας ταγοί εντός και εκτός συνόρων κάνουν χρήση της βλακείας μόνο και μόνο για να χαϊδέψουν τα αυτιά εκείνων που επεκτείνουν την γλυκιά τους ζωή με την ψήφο τους.

Στην προκειμένη περίπτωση το άρθρο αναφέρονταν στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ελαφριά την καρδιά, όπως φάνηκε, ανακύκλωσαν κάθε πιθανή και απίθανη αερολογία έχει ακουστεί κατά καιρούς από το antigold σύστημα μέσα στην επιτροπή αναφορών του ευρωκοινοβουλίου.

Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι ευρωβουλεύτριες Κούνεβα και Σακοράφα, όπως και ο ευρωβουλευτής. Χουντής ενοχλήθηκαν από την επιστολή διαμαρτυρίας που τους έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, με την ταυτόχρονη παράκληση να ενημερωθούν και από την επενδύτρια εταιρεία πριν εκφέρουν την όποια δημόσια άποψη σε βάρος της.

Συμφωνούμε σχεδόν σ΄όλα με το περιεχόμενο του άρθρου εκτός από εκείνο το σημείο που αναφέρονται τα εξής:

«Απορώ ειλικρινά με την ψυχραιμία του κ. Θεοδωρακόπουλου. Και σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε άλλες που προηγήθηκαν. Διότι η επιδίωξη της «κοινωνικής ειρήνης» που έκανε τον Ελληνικό Χρυσό να μην παραστεί με εκπροσώπους πολιτικής αγωγής στη δίκη των ταραξιών της Ιερισσού που παραλίγο να κάψουν ζωντανούς άλλους ανθρώπους, φαίνεται πως δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε.

Τώρα, οι εγκληματίες της Ιερισσού έδωσαν τη «σκυτάλη» στην Κούνεβα.

Γι αυτό αν ήμουν ο Θεοδωρακόπουλος, θα είχα σταματήσει από καιρό αυτή την «πολιτική Γκάντι», η οποία τελικά φαίνεται πως ενθαρρύνει μόνον την …βλακεία!»

Καταρχάς, είναι πολύ σκληρή η φράση «εγκληματίες της Ιερισσού», που χρησιμοποιείται μέσα στο άρθρο. Ακόμη δεν υπάρχει καταδίκη σε βάρος όσων κατηγορούνται για διάφορα ποινικά αδικήματα για να χαρακτηριστούν εγκληματίες με δικαστική απόφαση. Μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη είναι και τυπικά αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Επιπλέον, η επιλογή της εταιρείας να μην παραστεί με εκπροσώπους πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο για τον εμπρησμό των Σκουριών, κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να αλλάξει για κανένα λόγο. 

Πρόκειται για μια ενέργεια, όπου εκτός από εκείνους που υποδαυλίζουν την ένταση, αποδεικνύει ότι τόσο η εταιρεία ειδικότερα, όσο και η μεταλλευτική λογική και νοοτροπία γενικότερα ουδέποτε είχε ως επιδίωξη τον διχασμό της τοπικής κοινωνίας, όπως ακούγεται πυκνά συχνά σαν άλλοθι από εκείνους που ζουν από την διαρκή ανατροφοδότηση αυτού του φαύλου κύκλου.

Το πρόταγμα σε μια κοινωνία με τεράστια μεταλλευτική παράδοση και ιστορία, όπως είναι αυτή της ΒΑ Χαλκιδικής είναι η ενότητα και η συμπόρευση όλων των δυνάμεων της προς τα υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης και προόδου.

Μπορείτε να μην εκτιμάται από κάποιους συγκεκριμένους κύκλους αυτή η επιλογή, όπως αναφέρει και ο συντάκτης του άρθρου. Ωστόσο, η συντριπτική όσο και σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας του δήμου Αριστοτέλη έχει εκτιμήσει αυτή την επιλογή και αυτό έχει σημασία. 

Κλείνοντας, θα συνταχθούμε και εμείς με την άποψη να ποινικοποιηθεί η βλακεία που κατατρέχει τις τύχες αυτού του τόπου επί αιώνες και όχι απλά δεκαετίες. Αν γίνεται τάχιστα και με συνοπτικές διαδικασίες.


Ακολουθεί το άρθρο του Σπύρου Ριζόπουλου


"Η δουλειά του ευρωβουλευτή είναι άνετη, ξεκούραστη και παχυλά αμειβόμενη. Επίσης είναι και άχρηστη. Διότι το ευρωκοινοβούλιο έχει αποδειχθεί απλά ένας διακοσμητικός «μαϊντανός», για να υπάρχει η ψευδαίσθηση της δημοκρατίας στην επικράτεια της Ε.Ε. Ποτέ και για κανένα ζήτημα το ευρωκοινοβούλιο δεν διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του την πολιτική της Ε.Ε.

Παρά ταύτα οι ευρωβουλευτές μπαίνουν ενίοτε στον «κόπο», να «δικαιολογήσουν» το γιατί υπάρχουν. Κάπως έτσι λοιπόν η κ. Κούνεβα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ (Ζαριανόπουλος), της ΛΑΕ (Χουντής) και δύο ανεξάρτητους (Σακοράφα και Μαριάς) πυροβόλησαν με σειρά ανυπόστατων καταγγελιών στην Επιτροπή Αναφορών του ευρωκοινοβουλίου τη μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα, την επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής.

Κι επειδή ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός» Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος τους έστειλε μια επιστολή που τους λέει πως αυτά που υποστηρίζουν είναι λαθεμένα, προκαλούν ζημιά στη φήμη της εταιρείας αλλά και στην εικόνα της χώρας που διψάει για επενδύσεις και γι αυτό τους προτείνει να ενημερώνονται ως οφείλουν και από την εταιρεία πριν καταγγείλουν δημόσια μια επένδυση που δίνει δουλειά σε 2000 ανθρώπους, βγήκε η κ. Κούνεβα και υποστήριξε πως τάχα ο κοινοβουλευτικός έλεγχος «ποινικοποιείται και εκβιάζεται»!

Απορώ ειλικρινά με την ψυχραιμία του κ. Θεοδωρακόπουλου. Και σε αυτή την περίπτωση αλλά και σε άλλες που προηγήθηκαν. Διότι η επιδίωξη της «κοινωνικής ειρήνης» που έκανε τον Ελληνικό Χρυσό να μην παραστεί με εκπροσώπους πολιτικής αγωγής στη δίκη των ταραξιών της Ιερισσού που παραλίγο να κάψουν ζωντανούς άλλους ανθρώπους, φαίνεται πως δεν εκτιμήθηκε όπως θα έπρεπε.

Τώρα, οι εγκληματίες της Ιερισσού έδωσαν τη «σκυτάλη» στην Κούνεβα.

Γι αυτό αν ήμουν ο Θεοδωρακόπουλος, θα είχα σταματήσει από καιρό αυτή την «πολιτική Γκάντι», η οποία τελικά φαίνεται πως ενθαρρύνει μόνον την …βλακεία!

Η χώρα έχει πάει στα βράχια από αυτή την ανερμάτιστη βλακεία ορισμένων που όλες αυτές τις δεκαετίες εμπόδισαν και συνεχίζουν να εμποδίζουν τη χώρα να στηριχθεί παραγωγικά στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και να αξιοποιήσει τον πλούτο της. Όταν μάλιστα, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα κοινωνικής επιβίωσης, η κάθε κ. Κούνεβα δεν μπορεί να πουλάει «αριστεριλίκι» με την ασφάλεια της θέσης της.

Η βλακεία μπορεί να δηλώνει ανίκητη αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω. Η βλακεία μπορεί να ηττηθεί. Αλλά όχι με μια κοινωνία σιωπηλή που θα ανέχεται να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη της για να κάνει ο κάθε τυχάρπαστος πολιτική καριέρα και να περνάει «ζωή και κότα» στο Στρασβούργο, στις Βρυξέλλες ή στην Αθήνα. Και η βλακεία είναι οριζόντια. Δεν αφορά μόνο την Αριστερά αλλά και διάφορους «μπιρμπιρίκους» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αναζητώντας ρόλο κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Ας μην ανησυχεί η κ. Κούνεβα. Δεν θα ποινικοποιηθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος. Θα πρέπει όμως σίγουρα να ποινικοποιηθεί η βλακεία. Όχι με πρωτοβουλία μιας εταιρείας αλλά με πρωτοβουλία της ίδιας της κοινωνίας. Εν προκειμένω, θα περίμενα να κατακλυστεί το γραφείο της κ. Κούνεβα και των υπολοίπων, από μηνύσεις και αγωγές όσων θα πρέπει να προστατέψουν το ψωμί που τρώνε κι αναφέρομαι στους 2000 εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός.

Όπως επίσης και των χιλιάδων επαγγελματικών της περιοχής που ζούνε από την δραστηριότητα της επένδυσης. Όπως και των χιλιάδων οικογενειών που αν δεν υπήρχε αυτή η επένδυση ή θα είχαν μεταναστεύσει και θα σφουγγάριζαν πατώματα στο Βερολίνο ή θα φυτοζωούσαν με επιδόματα αλληλεγγύης.

Επιτέλους κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να ξυπνήσει, να πολεμήσει τη βλακεία απ’ όπου κι αν προέρχεται και να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει το δικαίωμα στην αξιοπρέπειά της!


ΥΓ: Η χρήση της λέξης «βλακεία» τόσες πολλές φορές στο σημερινό μου άρθρο δεν είναι εκφραστικό λάθος. Απλά έχω κουραστεί με την ελληνική… βλακεία!"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ επιεικής ο τρόπος που σκέφτεστε για τους antigold. Εκείνοι όχι μόνο δεν σκέφτονται έτσι για την κοινωνία που θέλει και ζει από τα μεταλλεία, αλλά θα ήθελαν να βλέπουν αυτό τον κόσμο να υποφέρει και να δυστυχεί. Και παλι δεν θα τους φτάσει αυτό. Τα χειρότερα θέλουν και εύχονται για εμάς.Είναι τόσο κακόψυχοι όσο δεν πάει ο νους ανθρώπου. Τα ξέρετε γιατί δεν τα γράφετε;

Ανώνυμος είπε...

Αν δείξεις ευαισθησία και ανθρωπιά αε εκείνους που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο θα σε καβαλήσουν και θα σε πουν και μ....α στο τέλος. Είναι ΝΟΜΟΣ! Ας πρόσεχε η εταιρεία. Τώρα είναι πολύ αργά...

Ανώνυμος είπε...

Με βρίσκει σύμφωνο η θέση των Πολιτών. Δεν είναι δυνατόν να επικρατήσει το οφθαλμός αντί οφθαλμού στον τόπο αυτό.Οι οικολογούντες έπαιξαν μ' αυτό, με το μίσος, την εκδίκηση και έχασαν την κοινωνία από το πλευρό τους, χώρια τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν στους εαυτούς τους. Ας βγάλουν τώρα μόνοι τους άκρη. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας προχωράει και θέλει να προοδεύσει με εργασία, με μόρφωση και κοινωνική ειρήνη.

Ανώνυμος είπε...

Στην αλητεία δεν περνάει η ευγένια και η καλοσύνη. Μόνο ο νόμος θα τους συνεφέρει.
Αν θέλουν να είναι νομοταγείς όπως θέλουν να παρουσιάζονται στην κοινωνία και στα ΜΜΕ.