Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ"


Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. ΕΜΠ Κωστής Μαθιουδάκης, πραγματοποίησαν  διαδοχικές επισκέψεις σε  εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Χαλκιδικής την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2016.

Μετά το τέλος των επισκέψεών του, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας κι έχουμε, έμπρακτα, αναδείξει με σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών και εφαρμοσμένων πολιτικών τη σημασία του ορυκτού πλούτου για το μέλλον της Ελλάδας.

Η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, πρέπει να ολοκληρωθεί και να μπει σε παραγωγική φάση, με απόλυτο σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και με πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου. Μια επένδυση ύψους άνω του 1 δις €, που συνεισφέρει κάθε χρόνο 100.000.000€ στην εθνική οικονομία και διασφαλίζει 5.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας.


Είναι άδικο τα πλεονάσματα να προκύπτουν μόνο από υπερφορολόγηση, να μη βρίσκουν οι νέοι μας δουλειές και να μεταναστεύουν, όταν ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και δημιουργεί αντιεπενδυτικό κλίμα με παλινωδίες, γραφειοκρατία και κωλυσιεργία.  

Το αληθινά προοδευτικό είναι πώς θα προχωρήσει ο τόπος μπροστά και όχι το πώς θα γυρίσει στο παρελθόν. Αυτό γίνεται με το να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους πολλούς και όχι προνόμια για τους λίγους».
Αναδημοσίευση από thecaller

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι το θέμα ΣΚΟΥΡΙΕΣ είναι καθαρά πολιτικό έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους μας. Στην καθημερινότητα μας ακούμε από άσχετους και απίθανους τύπους εξαιρετικά ‘πειστικές και τεκμηριωμένες’ γνώμες περί flashsmelting, κυανίου, οικονομικών φορολογικών δεδομένων κ.α. Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και αντί να κοιτάμε πως θα προκόψουμε σαν χώρα, κάποιοι γίνονται υποχείρια παραπληροφόρησης σπέρνοντας ψεύδη αριστερά και δεξιά. Το μόνο όμως που πετυχαίνουν είναι να συσπειρώνουν όλο και πιο πολύ αυτούς που νοιάζονται πραγματικά για την ευημερία και πρόοδο του τόπου τους. Η κυβέρνηση Σύριζα έχει υποχρέωση απέναντι σε χιλιάδες εργαζομένους στην μεταλλευτική δραστηριότητα και στις οικογένειες τους να διορθώσει τις στρεβλώσεις των προηγουμένων ετών και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια της επένδυσης, παράλληλα με την εξασφάλιση της ενότητας των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

ΟΒΕΛΙΞ ®