Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Ο παραιτηθείς δήμαρχος Αριστοτέλη Γιάννης Μίχος κατά τη διάρκεια της δημοτικής συνεδρίασης

Στην δικαιοσύνη παραπέμπει ο Δήμος Αριστοτέλη το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών σχετικά με τις δωρεές στον δήμο από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός (επί δημαρχίας Χρ. Πάχτα), μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου σε χθεσινή (13/2) του συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος έχει στα χέρια του το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών "για τις τριγωνικές σχέσεις - συναλλαγές του δήμου Αριστοτέλη με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός για τα οικονομικά έτη 2011 έως και 2014, με βάση το οποίο προκύπτει σωρεία παραβάσεων στις διαδικασίες που διενεργήθηκαν τότε ενδεχομένως και φοροδιαφυγή".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του stokokkino.gr η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πραγματοποίησε δωρεές ύψους 11 εκ. ευρώ στον Δήμο αλλά και δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε είδος αλλά και σε οικοδομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, καύσιμα κ.α.

Το ζήτημα αυτό των "δώρων" της Ελληνικός Χρυσός προς την δημοτική αρχή και την εμπλοκή του πρώην δημάρχου Χρ. Πάχτα είχε καταγγελθεί από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ενώ ακολούθησε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η διακοπή κάθε τύπου συναλλαγής με την εταιρεία. 

Μετά και την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη και τις δημόσιες αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες.

«Εμείς ως δημοτική αρχή δεν στεκόμαστε μόνο στην νομιμότητα των διαδικασιών αυτών. Η απόφαση να διακόψουμε τις δωρεές και τις συναλλαγές με την εταιρεία προέκυψε από την θέση μας ότι δεν πουλάμε το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων έναντι κάποιου αντιτίμου» ξεκαθαρίζει ο Γ. Ζουμπάς, stokokkino.gr προσθέτοντας: 

«Από την στιγμή που γνωρίζουμε ότι η εταιρεία προκαλεί ζημιά στον τόπο μας σταματήσαμε τις συναλλαγές γιατί πιστεύουμε ότι αυτές γίνονταν ως αντίτιμο στην καταστροφή που προκαλεί η εταιρεία με την δραστηριότητά της. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν είχε την ίδια άποψη και δεχόταν τις δωρεές αυτές. Στείλαμε λοιπόν την έκθεση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών δημόσιας διοίκησης με το ερώτημα αν αυτές γίνονταν σύμφωνα με τον νόμο».

Πηγή ανάρτησης: halkidikinews.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας λύσει η νομιμοφρονούσα δημοτική μας αρχή την απορία; Ο παραιτηθέντας δήμαρχος Γιάννης Μίχος τι παριστάνει από τι στιγμή που έχει δηλώσει την παραίτηση του για να ασχοληθεί με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες;
Ας μας το εξηγήσουν για να ξέρει και ο λαός από τα βόρεια χωριά που κοροίδεψε ότι τάχα μου θα φέρει την ενότητα, πως να τον αντιμετωπίσει.

Παρακαλώ για δημοσίευση του σχολίου μου.

Ανώνυμος είπε...

Ποιό είναι το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο καυχιεται ο Ζουμπάς και η παρέα του; Ότι υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτών που πίστεψαν τον Μίχο για την ενότητα για να παραιτηθεί στην πορεία ο Μίχος για να κάνει τις μπίζνες του και να παριστάνει τον δήμαρχο όποτε εκείνος θέλει, έχοντας παραδόσει τον δήμο στο συντονιστικό της Ιερισσού; Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; Ωραία... Θα το θυμόμαστε εμείς οι δημότες του Αριστοτέλη.