Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΧΑΛΙΦΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


 Του Αθ. Καρίνα Μεταλλειολόγου  Μηχανικού - Γεωτεχνικού

Το τελευταίο ανακοινωθέν του εγκεφάλου του Συντονιστικού της Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού προδίδει την πλήρη διακοπή κάθε διαύλου επικοινωνίας των antigold με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου (ΥΠΕΝ). 

Απηύδησε ο αρχι-antigold και αποφάσισε να δώσει γραμμή στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ με δημόσιο τρόπο, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, με πολλαπλούς στόχους αλλά κυρίως επιδιώκοντας να εκβιάσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και να προκαταλάβει τις κινήσεις της.

Ο αρχι-antigold προσπαθεί καταρχήν να οριοθετήσει και να προδιαγράψει το πλαίσιο δράσης που θα ακολουθήσει το ΥΠΕΝ, σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Επικαλούμενος δήθεν πηγές προβλέπει ανατρεπτικές εξελίξεις οι οποίες αποσκοπούν, σε τι άλλο, στο κλείσιμο των μεταλλείων, προκειμένου να αποφευχθούν οι λιμοί, οι σεισμοί και οι καταποντισμοί που κατά καιρούς έχει προβλέψει.


Για μία ακόμα φορά, ο αρχι-antigold απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ παραθέτει το σύνολο της ευφάνταστης επιχειρηματολογίας του, η ακριβέστερα μπουρδολογίας – κινδυνολογίας, μήπως καταφέρει και πείσει για την «αλήθεια» του.

Είναι σαφές ότι ο αρχι-antigold κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να περάσει τις θέσεις του στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ επιδιώκοντας να της διδάξει για το πώς διοικούν και πως αντιμετωπίζουν τα θέματα οι «μεγάλοι και οι γενναίοι άντρες».

Όνειρα θερινής νυκτός . . . στο καταχείμωνο!!!

Δυστυχώς όμως για τον αρχι-antigold η ιστορία και η δικαιοσύνη τον διαψεύδουν. Επιπροσθέτως, το ακροατήριό του έχει εκμηδενιστεί και αναζητά απεγνωσμένα τρόπους να τονώσει το ηθικό τους. Εκβιάζει για μία «νίκη» η οποία δεν έρχεται και ούτε θα έρθει. Για να πετύχει την πολυπόθητη «νίκη» κατέφυγε στο ευρωπαϊκό «γήπεδο» επιστρατεύοντας «πικραμένους» και «αναζητούντες πολιτική στέγη» ευρωβουλευτές. Και εκεί όμως δεν θα έχει τύχη, όπως συνέβη και στο εγχώριο «γήπεδο».

Όσο πιο σύντομα συνειδητοποιήσει και αποδεχθεί την πραγματικότητα ο αρχι-antigold, τόσο καλύτερο για το Δήμο Αριστοτέλη και τους πολίτες του. Εντός του 2017, αρχής γενομένης από το α’ εξάμηνο, θα αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και θα αφήσουμε πίσω μας τις δυσάρεστες εποχές της διχόνοιας και της έντασης, προκειμένου να κοιτάξουμε όλοι μαζί το μέλλον του τόπου μας, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Άμεσο ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός της ανάπτυξης του τόπου μας και της εξέλιξης της κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη για τα επόμενα 50 χρόνια, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την αξιοποίηση της κληρονομιάς και του μεταλλευτικού δυναμικού του τόπου μας, επ’ ωφελεία όλων, σε πνεύμα ομόνοιας και γαλήνης.

Με εκτίμηση,

Αθανάσιος Γ. Καρίνας