Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.. #SKOURIES


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η Σοφία Σακοράφα ψάχνοντας ευκαιρία να πλήξει την Ελληνικός Χρυσός επειδή προφανώς δεν της αρέσει η κριτική για τις πολιτικές της επιλογές, όπως αυτή να επιχειρηματολογεί κατά της επένδυσης σε επίπεδο κινδυνολογίας, έπεσε σε δεύτερο ατόπημα… Ψέγει τους εργαζόμενους της εταιρείας!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης κατήγγειλε ότι «η εργοδοσία κάποιας επιχείρησης στην κεντρική Ελλάδα, που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα κλείδωσε τους 300 εργαζόμενους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές και ότι δε θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία»

Η κα Σακοράφα στην προσωπική της σελίδα (εδώ), βρήκε αφορμή και μέσα από ακατανόητους συνειρμούς, δήλωσε τα εξής:

«Μέσα σε αυτό το κλίμα που αναπτύσσεται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, η ανάρτηση των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός στην ιστοσελίδα τους σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές είναι απολύτως ερμηνεύσιμη. Για κάποιες εργοδοσίες η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά εργαλείο σπέκουλας και εκβιασμών»!!!.

Προσωπικά θεωρούσα την κα Σακοράφα περισσότερο ευφυή. Αλήθεια τι περίμενε άραγε; Να μην αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; Εκτός αν είναι περισσότερο ευφυής από όσο μπορούμε να φανταστούμε και όλη αυτή η τεχνητή φασαρία από το πουθενά είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής  το οποίο ελπίζει να της εξασφαλίσει πολιτική στέγη.

 Μην ξεχνάμε πως η ευρωβουλευτής εκδιωχθείσα από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, βρήκε φιλοξενία στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και στις ευρωεκλογές του 2014. Το 2015 αποχώρησε και από το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δηλώνει «ανεξάρτητη» ευρωβουλευτής. Στις επόμενες εκλογές όμως;…..

Αναδημοσίευση από metalleiablog 

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ομολογουμένως η Σοφία Σακοράφα ήταν μια εξαιρετική ακοντίστρια. Κατείχε για παρά πολλά χρόνια το πανελλήνιο ρεκόρ. Στην προκειμένη περίπτωση η βολή της ήταν εξαιρετικά άστοχη. 

Είναι πολύ άδικο να αφήνει υπονοούμενα για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία μια κυρία που αν και είναι νέα έχει να δουλέψει πάνω από 30 χρόνια, χάρη στις κομματικές διαδρομές που ακολούθησε και μπράβο της.

Ωστόσο, πρέπει να δείχνει και τον δέοντα σεβασμό απέναντι σε εκείνους που επέλεξαν τον δύσκολο όσο και περήφανο δρόμο του μεροκάματου!

Πρόκειται για το αυτονόητο όσο και αν φαίνεται δυσνόητο για εκείνους που βρίσκονται εκτός του κλίματος εργασίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ξέρετε τι απέγινε Ο πρώην ευρωβουλευτής και φανατικός antigold Κρίτων Αρσένης;

Ανώνυμος είπε...

χαχα είναι από εκείνους που αντλούν τη δημοσιότητα από τη θέση τους και τίποτε παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται κατανόηση η ελίτ μας. Ζούν από τώρα για την επόμενη επανεκλογή τους. Αλλιώς χάθηκαν έτσι όπως έμαθαν να ζουν.