Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΠΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ANTIGOLD ΑΡΧΗ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ?


Ντροπιαστικές όσο και τριτοκοσμικές εικόνες, κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Εικόνες που δεν ταιριάζουν σ΄ένα δήμο, όπως είναι αυτός του Αριστοτέλη, που προτάσσει σε κάθε ευκαιρία ως συγκριτικό πλεονέκτημα την ασύγκριτη περιβαλλοντική ευαισθησία των ηγετικών στελεχών του.

Δυστυχώς όμως τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που έφεραν στην δημοσιότητα οι "Εργολήπτες Χαλκιδικής" μαρτυρούν άλλα πράγματα και εντελώς ξένα προς αυτήν την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους συνολικά τα στελέχη του δήμου. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως  η περιοχή "Καλατζή Λάκκος" έχει μετατραπεί σε χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμάτων (ΧΑΔΑ). 

Το ζήτημα δεν σταματάει εκεί αφού την περιοχή διαρρέει ρέμα, το οποίο καταλήγει στην θάλασσα με ότι δυνητικά συνεπάγεται αυτό για την δημόσια υγεία, αν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση να υφίσταται το ταχύτερο δυνατό, ενώ παραμένει ισχυρό το ερώτημα από πότε η περιοχή έχει καταλήξει να είναι ΧΑΔΑ;

Επιπλέον, αυτή η πολύ κακή εικόνα προβληματίζει για ακόμη έναν λόγο. Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την τουριστική εικόνα και προβολή του δήμου. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Δημοτική αρχή αναφέρθηκε στην τουριστική ανάδειξη μονοπατιών και άλλων φυσικών διαδρομών. 

Με μια τέτοια εικόνα που δυστυχώς τροφοδοτείται και από αντίστοιχη κακή νοοτροπία κάποιων δημοτών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθούμε για ακόμη μια φορά στο εξωτερικό. Αν ενδιαφέρει αυτό...