Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ


Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου 2017 η δίκη των 21 κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές.

Το αίτημα για την αναβολή της υπόθεσης τέθηκε στο δικαστήριο καθώς δικηγόρος που εκπροσωπεί αρκετούς από τους κατηγορούμενους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολύγυρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Ακόμη, το βούλευμα τούς καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, ενώ αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση. Τέσσερις εξ αυτών είχαν προφυλακιστεί αρχικά αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έκαναν μέλη των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, Χαλκιδικής ως ένδειξη συμπαράστασης για την εξ αναβολής δίκη των 21 κατοίκων της περιοχής για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Αναδημοσίευση από newsit

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ενώ δεν ήταν 50000 όπως ήθελε ο τράγος (ούτε 200 δεν ήταν) έκλεισε και σήμερα όλη η πόλη για πάρτυ τους. Κρέμασαν πανό στην πρόσοψη των δικαστηρίων. Μπήκαν με αγροτικό ανάποδα στην 26ης Οκτωβρίου. Και οι κατηγορούμενοι για κακουργήματα κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μην τρέχει τίποτα. Αν αυτό δεν είναι σκανδαλώδης εύνοια προϊόν διαπλοκής, τότε καλύτερα να αλλάξουμε χώρα. Δεν έχουμε καμία ελπίδα στην μπανανία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.