Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ!


Πέρασαν περίπου 2 μήνες από τότε που τυχαία ανακαλύψαμε ότι ο Δήμος Αριστοτέλη μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και την συνδρομή μιας ΜΚΟ θα επιχειρήσει να φέρει την ανάπτυξη στον Δήμο μας ανοίγοντας ένα κοινωνικό παντοπωλείο και εστιατόριο αλλά και άλλες παρόμοιες δομές με τις οποίες θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας για τους άνεργους δημότες του.

Με χθεσινή ανακοίνωση του ο Δήμος Αριστοτέλη πιστεύει ότι με τέτοιου είδους δράσεις (ΜΚΟ, προγράμματα ΕΣΠΑ, σεμινάρια και ενημερωτικές εκδηλώσεις με επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ηλεκτρονικό γραφείο εύρεσης εργασίας) θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των δημοτών του...!

Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Ταυτόχρονα θα εξελίσσεται η προσπάθεια σύνδεσης των αναπτυξιακών δράσεων με τις κοινωνικές δράσεις και δομές που σχεδιάζονται ή υλοποιούνται ήδη, όπως το κοινωνικό ιατρείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινοτικό εστιατόριο απόρων, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αριστοτέλη, στοχεύοντας σε μια συνολική προσέγγιση βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.

Η νέα Δημοτική Αρχή πιστή στις εξαγγελίες της για αλλαγή σελίδας στην περιοχή και παρά τη δυσάρεστη οικονομική συγκυρία που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άσκηση πολιτικών και δράσεων, συνεχίζει με μεθοδικότητα και προσήλωση το σχεδιασμό για μια διαφορετική ανάπτυξη στην περιοχή, ενάντια στο επιχειρούμενο εδώ και πολλά χρόνια, μονοδιάστατο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Μια γνήσια αειφόρο ανάπτυξη, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, που θα δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Για μας και τα παιδιά μας."

Είναι ολοφάνερο ότι μετά από 2,5 χρόνια στο πηδάλιο του δήμου η νυν δημοτική αρχή αδυνατεί να ξεπεράσει τα συμπλέγματα που κουβαλούν οι άνθρωποι της εναντίον μιας πανάρχαιας παραγωγικής δραστηριότητας της περιοχής που δεν είναι άλλη από την μεταλλευτική.

2,5 χρόνια μετά την εκλογή τους ακόμη ψάχνουν να βρουν αναπτυξιακά και παραγωγικά ισοδύναμα για να τα εμφανίσουν απέναντι στο "μονοδιάστατο μοντέλο της μεταλλευτικής δραστηριότητας", όπως λένε.

Βέβαια, η ίδια η πραγματικότητα τους διαψεύδει, καθώς ο τόπος αυτός παραγωγικά χωρούσε του πάντες και τα πάντα. Ξεχνάνε μάλλον ότι το ξενοδοχείο "Ξενία" στην Ουρανούπολη χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60, ενώ πολλά ακόμη ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα συνεχίστηκε να οικοδομούνται μέσα στις δεκαετίες του 80 και του 90.

Ή αντιμετώπισαν προβλήματα από την μεταλλευτική οι ξυλέμποροι της Ιερισσού που ξύλευαν τον δήθεν αρχέγονο δάσος του Κακάβου και αντίστοιχα οι αλιείς των Ν. Ρόδων και της Αμμουλιανής;

Ποτέ και κανένας δεν προβληματίστηκε από τα μεταλλεία που από την δική τους μεριά πρόσφεραν ανάπτυξη και ευημερία στους κατοίκους των Μαδεμοχωρίων.

Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε όσα δεν κατάφερε η δημοτική αρχή στο ζήτημα της κοινωνικής ενότητας να τα καταφέρει στο θέμα της ανάπτυξης, αν και πολύ χρόνο έχασε προσπαθώντας να κλείσει τα μεταλλεία και να βάλει περίπου τους μισούς και πλέον δημότες τις σε πλέον μεγάλα βάσανα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σίγουρα θα χρειάζονταν τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα εστιατόρια απόρων. Αυτό όμως δεν είναι ανάπτυξη. Ας μην γελιόμαστε. Αυτό είναι μια πιθανώς επικερδής επιχείρηση για λίγους δομημένη πάνω στην δυστυχία των πολλών...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοινονικο πσντοπολοιο για να σιτίζονται οι άνεργοι μεταλορειχοι....το ονοιρο του νειν Δημάρχου και τον αργόσχολων που τον συνοδεύουν...Δεν θα του πέραση .....ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΕΓΑΛΕΕΕΕΕΕΕ. .

Ανώνυμος είπε...

Και κοινωνική διαχείριση της φτώχειας των Μαδεμοχωρίτων και κονόμα πάνω στη δυστυχία τους. Πόσο πιο άθλιοι μπορούν να γίνουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες της δημοτικής αρχής;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΉΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΉΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ????ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΗ ΘΑ ΤΟ ΧΟΥΜΑΙ Α ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΜΠΑΦΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....������������������

Ανώνυμος είπε...

Θα μας πουν με ποιά διαδικασία θα κάνει η ΜΚΟ προσλήψεις; Ή τον πρώτο λόγο θα έχουν οι αγωνιστές του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού;

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα και αδιανόητο μια μερίδα πολιτών να εναντιώνετε στο σύνολο της κοινωνίας να μην λειτουργήσουν επενδύσεις στην χώρα μας μέσα σε αυτές και η μεταλλευτική Χαλκιδικής μπας και δούμε άσπρη μέρα, με προσχήματα όπως: μόλυνση ή αλλοίωση του περιβάλλοντος, μόλυνση της θάλασσας, τοξικά, σκόνες και άλλες δικαιολογίες όπως τα σερβίρουν «οι εργολάβοι», λες και εμείς οι υπόλοιποι δεν νοιαζόμαστε για όλα τα παραπάνω ή δεν ζούμε στον ίδιο χώρο και ζούμε σε άλλον πλανήτη. Ακόμη δεν μπορούνε μερικοί να καταλάβουν ότι κάποιοι τους εκμεταλλεύονται για τα προσωπικά τους πολιτικά ίσως και οικονομικά συμφέροντα και ότι τελικά θα πρέπει όλοι μας να είμαστε μια γροθιά απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν την προκοπή μας αλλά μας θέλουν διασπασμένους και εξαρτώμενους. Αν τελικά εμείς οι Έλληνες από μόνοι μας δεν αλλάξουμε λογική, νοοτροπία και κοινωνική συμπεριφορά και ο Θεός να κατέβει στην γη δεν πρόκειται να μας αλλάξει, τελεία και παύλα.