Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΔΗΜ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: "ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ Ή ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα αυτονόητα που δυστυχώς στην χώρα μας παραμένουν δυσνόητα όσο και ζητούμενα έθεσε ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Δημήτρης Δημητριάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο κος Δημητριάδης αφού επισήμανε πως η συνολική αξία των καταμετρημένων μεταλλευτικών αποθεμάτων στη χώρα ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε πως με την κατάλληλη εθνική στρατηγική ο κλάδος των ορυκτών υλών θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα φτάνει μόλις το 3%-4% του ΑΕΠ.

Στην τοποθέτησή του κατέδειξε πως για κάθε θέση εργασίας στον μεταλλευτικό κλάδο δημιουργούνται άλλες 4 έμμεσες θέσεις εργασίας και δήλωσε πως ο μεταλλευτικός κλάδος θα μπορούσε να αποτελέσει αναπτυξιακό πυλώνα ισότιμο με τον τουρισμό και την ναυτιλία.

Μιλώντας στη συνέχεια για την επένδυση της ΒΑ Χαλκιδικής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου φέρνοντας σαν παράδειγμα την αντιμετώπιση από την πολιτεία των Καναδών επενδυτών, και συσχετίζοντας το θέμα με την ανάγκη επενδύσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο κος Δημητριάδης δήλωσε:

«Η Eldorado Gold πίστεψε από την πρώτη στιγμή στις δυνάμεις που κρύβει μέσα της η Ελλάδα. Επένδυσε στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και τη Θράκη και είναι έτοιμη να επενδύσει και σε άλλες περιοχές της χώρας, εφόσον υπάρξει το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον. 

Εμπιστεύθηκε Έλληνες μηχανικούς και εργαζόμενους για τις επενδύσεις της. Θωράκισε και ανέδειξε το περιβάλλον σε όποια περιοχή και αν επένδυσε. 

Αντιμετώπισε, και συνεχίζει να το κάνει, ιδιοτελείς σκοπιμότητες που καθυστερούν τις επενδύσεις. Και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. 

Αρκεί να αποφασίσουμε αν θέλουμε την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου ή όχι, αν θα επιλέξουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο για την επόμενη δεκαετία που θα έχει ως βασικό πυλώνα του τις ορυκτές ύλες ή όχι. 

Και να αποφασίσουμε εν τέλει αν οι ξένοι επενδυτές είναι εχθροί ή σύμμαχοι μας στη κοινή μας προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Ολόκληρη την ομιλία του Δημήτρη Δημητριάδη μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Δημητριάδη τι ρωτάτε; Μόνο οι ξένοι μπαχαλάκηδες και ακτιβιστές είναι φίλοι μας. Αυτοί μας φέρνουν χρήμα ζεστό και αφορολόγητο!