Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΈΤΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ? #SKOURIES


Το πανό που βλέπετε στην φωτογραφία και αναφέρονταν στην δίκη που αναβλήθηκε για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013 αναρτήθηκε απέναντι από την είσοδο της ΕΡΤ3 σε συρματόπλεγμα επί της οδού Λεωφόρου Στρατού.

Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι του blog βρίσκεται σ' αυτή τη θέση εδώ και 10 μέρες. Δεν είναι το μοναδικό πανό. Πολλά όμοια πανό σαν κι' αυτό αναρτήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους και σημεία της πόλης.

Αυτό όμως το πανό έχει μια ιδιαιτερότητα όπως και να το κάνουμε. Και όχι μόνο ιδιαιτερότητα, αλλά και σκοπιμότητα. Τοποθετήθηκε εκεί για να επηρεάσει κρίσεις και μάλιστα δημοσιογραφικές, οι οποίες μετέπειτα θα κληθούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη κατά το δοκούν του antigold συστήματος, ασχέτως αν οι τηλεθεάσεις και οι ακροαματικότητες των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας είναι παρά πολύ χαμηλές.

Πόσο εύκολο όμως είναι υπό τέτοιες συνθήκες (αυτές είναι οι ορατές...) να είναι αντικειμενικοί οι δημοσιογράφοι και να κρατούν αποστάσεις από τα γεγονότα που θα αφορούσαν την δίκη ειδικότερα και το μεταλλευτικό ζήτημα της ΒΑ Χαλκιδικής γενικότερα;

Για να μην παρεξηγηθούμε... Όχι πως δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι στην κρατική τηλεόραση που δεν έχουν ανάγκη από τέτοια εφέ και έχουν ταυτιστεί πλήρως με τις antigold απόψεις εκθέτοντας τόσο τον κλάδο τους, όσο και υποτιμώντας την νοημοσύνη των Ελλήνων φορολογουμένων που τους πληρώνουν για να τους παρέχεται σφαιρική ενημέρωση.

Είναι δύσκολο να ξεχαστούν οι περιπτώσεις των δημοσιογράφων της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, που είτε δεν ήθελαν να ακουστεί η είδηση για τον αυτοεγκλεισμό και την απεργία πείνας των μεταλλωρύχων στην στοά 59 του μεταλλείου της Ολυμπιάδας τον Σεπτέμβριο του 2015, ή που σύγκριναν την εργασία του μεταλλωρύχου με την εμπορία ναρκωτικών (!!!!!) και πολλά άλλα...

Πιο πρόσφατο κρούσμα παραπληροφόρησης το ρεπορτάζ που μπέρδεψε (σκόπιμα;;;) μια επιστημονική ημερίδα για την ανίχνευση περιβαλλοντικών ζητημάτων σε βιομηχανικές ζώνες με το πρόγραμμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης όλων των εργοταξίων της Ελληνικός Χρυσός, το οποίο εντελώς αυθαίρετα κατέληξε στο συμπέρασμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις Σκουριές!!!

Πιθανώς, να μην ασπάζονται όλοι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αυτό το εχθρικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί από το antigold σύστημα εναντίον της μεταλλευτικής δραστηριότητας και των ανθρώπων της. 

Το σίγουρο είναι πως υπό αυτές τις συνθήκες που κάποιοι επιτρέπουν να διαμορφώνονται είναι μάλλον αδύνατο να μείνουν ανεπηρέαστοι με ότι αυτό συνεπάγεται με την ενημέρωση που μας παρέχεται.

Πάντα το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στην Τουρκία του Ερντογάν υπάρχει τέτοιο χάλι με τα κρατικά κανάλια! Εδώ οι κρατικές συχνότητες έχουν μετατραπεί σε τσιφλίκια των "συλλογικοτήτων" και των ΜΚΟ!!!